Obavijesti Video Pretražite Navigacija
predomislio se nakon sučeljavanja

Aleksandar Vučić ne vjeruje u prognoze ishoda predsjedničkih izbora u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju da nije sklon vjerovati u službene prognoze ishoda predsjedničkih izbora Hrvatskoj i poručio je da će Srbija graditi dobre odnose s Hrvatskom.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju da nije sklon vjerovati u službene prognoze ishoda predsjedničkih izbora u Hrvatskoj i poručio je da će Srbija graditi dobre odnose s Hrvatskom.

"Ne miješam se nikada u unutarnje stvari drugih zemalja, nisam tako uvjeren u službene prognoze", prenijeli su elektronički mediji Vučićevu izjavu na Divčibarama, gdje je u nedjelju otvoren novi hotel.

Vučić je, u povodu predsjedničkih izbora u Hrvatskoj, rekao kako su njegovi zaključci drukčiji poslije javnog sučeljavanja predsjedničkih kandidata.

Za sebe je ocijenio da je dobro upućen u politiku pa iznio i neke usporedbe.

"Moji zaključci su poslije onog televizijskog duela malo drugačiji od onoga kako 'naštimani' mediji govore da je javnost prihvatila, jer mi se čini da politiku bolje poznajem od najvećeg broja ljudi koji se tim poslom bave, ali i onih koji bi u to da se miješaju", rekao je Vučić.

Odgovarao je na pitanje kakav je ishod predsjedničkih izbora u Hrvatskoj "najmanje loša opcija" za Srbiju.

"Mi ćemo graditi dobre odnose, neka bude da se oni bolje razumiju od mene. Nikada i ni od koga nećemo trpjeti poniženja, ni prema srpskom narodu ni prema srpskoj državi", poručio je Vučić.

Beogradski mediji pozorno u nedjelju prate predsjedničke izbore u Hrvatskoj, a elektronički mediji u izvješću ističu podatak Državnog izbornog povjerenstva (DIP) da je izlaznost tijekom prijepodneva za 100.000 birača veća nego u isto doba prije pet godina.

Srbijanski mediji o izborima u Hrvatskoj

Radio-televizija Srbije (RTS) i "Politika" o izborima izvještavaju pod neutralnim naslovima "Hrvatska bira predsjednika" i "Hrvati biraju predsjednika", N1 također: "Građani Hrvatske biraju predsjednika, izlaznost veća nego 2014."

"Danas ključni izbori u Hrvatskoj - Kolinda i Milanović rame uz rame, ali tko god da pobijedi, zadržat će negativan stav prema Srbiji", ocjenjuje na svom portalu list Blic, pozivajući se na ocjene političkih analitičara u Srbiji i Hrvatskoj.

"Bilo da na današnjim predsjedničkim izborima u Hrvatskoj pobijedi - Kolinda Grabar-Kitarović, Zoran Milanović ili Miroslav Škoro, to neće promijeniti službeno stajalište Zagreba prema Srbiji i putu Srbije k Europskoj uniji. On će i dalje ostati hladan, negativan i na staklenim odnosima, smatraju analitičari u objema državama", piše "Blic".

Portali prenose i ocjene da u dijaspori najveće izglede imaju Grabar-Kitarović i Škoro te zanimljivost iz Mostara, gdje je predsjednik jednog biračkog odbora zaspao i zakasnio otvoriti biračko mjesto.

Srbijanski elektronički mediji navode da je najveća izlaznost tijekom prijepodneva zabilježena u Varaždinskoj županiji, zatim na teritoriju Zagreba, u Karlovačkoj i Koprivničkoj-križevačkoj, a najmanje glasača izašlo je na birališta u Zadarskoj, Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Hrvatskoj zajednici i građanima Hrvatske u Srbiji omogućeno je da se izjasne, a oko 30.000 građana s dvojnim državljanstvom može do 19 sati glasati na predsjedničkim kandidatima u Veleposlanstvu Hrvatske u Beogradu te Generalnom konzulatu u Subotici.

Čelnici hrvatske zajednice u Srbiji pozvali su glasače da u što većem broju izađu na birališta i iskoriste zakonsko pravo. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene