Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokreće se istraga

Albanski parlament rezolucijom protiv puča

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Albanski parlament oštro je osudio nasilje u svom glavnom gradu.

Albanski parlament je kasno sinoć na izvanrednoj sjednici, glasovima vladajuće Demokratske stranke i Socijalističkog Pokreta za integracije, usvojio posebnu rezoluciju kojom najoštrije osuđuje nasilje tijekom demonstracija oporbe 21. siječnja, u Tirani, kojima je vođa albanske socijalističke oporbe i gradonačelnik Tirane Edi Rama pokušao državni udar, javljaju mediji u Tirani.

Pročitajte i ovo Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 3 Nakon derbija Epilog nereda u Splitu: Uhićeno 16 navijača, među njima i maloljetnici Neredi u Splitu - 35 Kaos i nakon utakmice FOTO Navijački neredi u Splitu: Privedena 51 osoba, tri policajca prevezena u bolnicu, gorjeli kontejneri...

>> 'Pokvarenjaci su osmislili tuniski scenarij za građane Albanije'

>> Albanija: Rama pozvao pristaše na prosvjed

Albanski parlament je također odlučio o osnivanju istražnog povjerenstva koje će rasvjetliti odgovorne za organiziranje državnog udara 21. siječnja u Tirani, kada su poginule tri osobe, a više desetaka ih je ozlijeđeno. Sjednicu albanskoga parlamenta bojkotirala je albanska oporba Edi Rame.

Najviši međunarodni predstavnici i diplomati u Tirani već tri dana traže od političkih snaga da se suzdrže od nasilja i okrenu se međusobnom političkom institucionalnom dijalogu. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene