Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđuju nasilje

Albanija: Rama pozvao pristaše na prosvjed

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođa albanske socijalističke oporbe i gradonačelnik Tirane Edi Rama pozvao je svoje pristaše da se okupe na novim prosvjedima idući petak u glavnom gradu.

'Treba odati počast žrtvama, treba se okupiti kako bismo osudili nasilje i zločin koji je života stajao tri nedužne osobe', rekao je Rama, u govoru održanom održanom na pogrebu jedne od žrtava ubijene u petak tijekom prosvjeda u Tirani. Prosvjedima se tada odazvalo nekoliko desetaka tisuća osoba.

Pročitajte i ovo Donald Trump i Jared Kushner Velika ulaganja Zet Donalda Trumpa planira graditi luksuzne nekretnine u susjedstvu Sali Berisha - 3 Sali Berisha Bivši premijer doskočio zabrani javnih istupa: Počelo je prije tjedan dana i nastavlja se svake večeri

>> 'Pokvarenjaci su osmislili tuniski scenarij za građane Albanije'

Prosvjedovali su pred zgradom vlade u samome središtu Tirane tražeći ostavku premijera Salija Berishe i održavanje prijevremenih parlamentarnih izbora. U sukobu s policijom tri su osobe smrtno stradale, a deseci su ozlijeđeni. Berisha je, pak, simpatizere vladajuće Demokratske stranke pozvao na prosvjed protiv nasilja u srijedu. Jučer je optužio oporbu da u Albaniji želi provesti 'tuniski scenarij'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene