Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Al-Zawahri prijeti Izraelu i Zapadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik vođe al Qaede Ayman al-Zawahri u audio je poruci postavljenoj na internetu u ponedjeljak pozvao na napade na izraelske i zapadne ciljeve kako bi se osvetile izraelske akcije u pojasu Gaze.

"O, muslimani. Danas je vaš dan. Napadnite interese Židova i Amerikanaca i svih onih koji su sudjelovali u agresiji na muslimane", kazao je Zawahri u poruci, postavljenoj na internetske stranice kojima se inače koristi al Qaeda.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

"Motrite ciljeve, prikupite novac, pripremite opremu i točno planirajte napad", rekao je zamjenik Osame bin Ladena, ne navodeći nijednu pojedinačnu metu.

"Neka znaju da će krvariti za svaki dolar utrošen za ubijanje muslimana. Neka znaju da ne mogu vrijeđati našega proroka i podupirati Izrael i očekivati da će mirno živjeti u svojim zemljama", naglasio je Zawahri, u očitoj aluziji na objavljivanje karikatura proroka Muhameda u zapadnjačkim listovima.

Također je trojicu arapskih lidera, egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka, jordanskog kralja Abdulaha II. i saudijskog vladara Abdulaha al Sauda, optužio za suradnju sa Sjedinjenim Državama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene