Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zamjenik vođe al Qaede Ayman al-Zawahri u audio je poruci postavljenoj na internetu u ponedjeljak pozvao na napade na izraelske i zapadne ciljeve kako bi se osvetile izraelske akcije u pojasu Gaze.


"O, muslimani. Danas je vaš dan. Napadnite interese Židova i Amerikanaca i svih onih koji su sudjelovali u agresiji na muslimane", kazao je Zawahri u poruci, postavljenoj na internetske stranice kojima se inače koristi al Qaeda.

Vezani članci Izraelska vojska na granici s Gazom Izraelci tvrde da kopnena vojska nije ušla u pojas Gaze, očajni stanovnici bježe pred napadima: "Djeca vrište, žele otići, tresli smo se s njima" Hamas pogodio Izrael Rakete padaju na Tel Aviv od ranog jutra, Izrael obećao nove napade. Biden: "Mislim da će ovo brzo završiti, Izrael se ima pravo braniti"

"Motrite ciljeve, prikupite novac, pripremite opremu i točno planirajte napad", rekao je zamjenik Osame bin Ladena, ne navodeći nijednu pojedinačnu metu.

"Neka znaju da će krvariti za svaki dolar utrošen za ubijanje muslimana. Neka znaju da ne mogu vrijeđati našega proroka i podupirati Izrael i očekivati da će mirno živjeti u svojim zemljama", naglasio je Zawahri, u očitoj aluziji na objavljivanje karikatura proroka Muhameda u zapadnjačkim listovima.

Također je trojicu arapskih lidera, egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka, jordanskog kralja Abdulaha II. i saudijskog vladara Abdulaha al Sauda, optužio za suradnju sa Sjedinjenim Državama.