Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Al Zawahri Arapima: Annapolisom ste prodali Palestince

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ayman al-Zawahri, drugi čovjek međunarodne terorističke mreže al Qaede, optužio je danas arapske čelnike da su sudjelovanjem na bliskoistočnoj mirovnoj konferenciji u američkom Annapolisu izdali Palestince.

U novoj poruci postavljenoj na islamističkoj web stranici danas Zawahri je pozvao muslimane neka nastave borbu.

Pročitajte i ovo Stanje u bolnici Nasser u Gazi - 3 Pakao na zemlji Panika u najvećoj bolnici u Gazi: Na udaru posljednje sigurno utočište za Palestince Palestinci u UN-ovu centru u pojasu Gaze Rat na Bliskom istoku MVEP: "Sredstva za UNRWA nisu predviđena u 2024., do sada su izdvajana iznimno"

"Arapske države i vlade sudjelovale su kao lažni svjedoci u zadnjem izdajničkom sporazumu za prodaju Palestine", kazao je Zawahri u audioporuci.

"Muslimanska braćo u Palestini, ujedinite se pod zastavom islama na putu Božjeg džihada i odbacite sekularne organizacije koje su vas prodale u Madridu i Oslu, u Camp Davidu i Wye Riveru, u Sharm al-Sheikhu i Annapolisu", poručio je Zawahri o nizu mirovnih konferencija o Bliskom istoku.

Domaćin skupa u Annapolisu prošlog mjeseca bio je američki predsjednik George W. Bush koji je konferencijom želio pokrenuti izraelsko-palestinski mirovni proces.

Većina arapskih zemalja sudjelovala je na skupu u Annapolisu, a Zawahri je osudio Saudijsku Arabiju i Egipat da služe izraelskim i američkim interesima.

Zawahri je kazao da se muslimani neće prestati boriti za kontrolu na muslimanskim područjima u središnoj Aziji i na Sjeveru Afrike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene