Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ayman al-Zawahri, drugi čovjek međunarodne terorističke mreže al Qaede, optužio je danas arapske čelnike da su sudjelovanjem na bliskoistočnoj mirovnoj konferenciji u američkom Annapolisu izdali Palestince.


U novoj poruci postavljenoj na islamističkoj web stranici danas Zawahri je pozvao muslimane neka nastave borbu.

Vezani članci Iran predstavio novi dron Iran predstavio spektakularni high-tech dron, tvrde da ima domet čak 2000 km. Pogledajte kako su ga nazvali Predsjednik SAD-a Joe Biden Nakon prekida vatre između Izraela i Palestine oglasio se i američki predsjednik: "I jedni i drugi zaslužuju živjeti u miru i sigurnosti"

"Arapske države i vlade sudjelovale su kao lažni svjedoci u zadnjem izdajničkom sporazumu za prodaju Palestine", kazao je Zawahri u audioporuci.

"Muslimanska braćo u Palestini, ujedinite se pod zastavom islama na putu Božjeg džihada i odbacite sekularne organizacije koje su vas prodale u Madridu i Oslu, u Camp Davidu i Wye Riveru, u Sharm al-Sheikhu i Annapolisu", poručio je Zawahri o nizu mirovnih konferencija o Bliskom istoku.

Domaćin skupa u Annapolisu prošlog mjeseca bio je američki predsjednik George W. Bush koji je konferencijom želio pokrenuti izraelsko-palestinski mirovni proces.

Većina arapskih zemalja sudjelovala je na skupu u Annapolisu, a Zawahri je osudio Saudijsku Arabiju i Egipat da služe izraelskim i američkim interesima.

Zawahri je kazao da se muslimani neće prestati boriti za kontrolu na muslimanskim područjima u središnoj Aziji i na Sjeveru Afrike.