Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvjereni u pobjedu

VIDEO Al Kaida ismijava Obamu: Siroti čovječe...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drugi čovjek Al Kaide Ajman al-Zavahri u svojoj je internetskoj poruci u ismijavao američkog predsjednika Baracka Obamu zbog uvjerenosti da će u Afganistanu ostvariti pobjedu.

Al-Zavahri je također rekao kako su arapski čelnici koji su u savezu sa Zapadom štetniji za Palestince od Izraela. 'Siroti Obama dođe u Kabul i obeća kako se talibani neće vratiti na vlast (...) Siroti čovječe možeš li obećati da će se tvoje horde sigurno vratiti u Ameriku?', rekao je govornik koji je zvučao kao Zavahri u audio-snimci objavljenoj na islamističkim web stranicama koje često koristi Al Kaida.

Pročitajte i ovo BiH: Uhićen zbog terorizma - 4 tražen u svijetu Na granici s Hrvatskom uhićen muškarac povezan s terorizmom Sigurnosne snage Šri Lanke (Foto: AFP) Teror na Uskrs Kaos na Šri Lanki: Vlasti za napade optužuju grupicu radikala, ali i priznaju golemi propust - sve su znali tjednima

Obama je svoj prvi posjet Afganistanu otkako je postao predsjednik poduzeo u ožujku i u govoru američkim vojnicima rekao kako je siguran da će ostvariti uspjeh u svojoj misiji. 'Ovi arapski cionisti s kojima živimo i smješkamo se jedni drugima (...) su opasniji nego židovski cionisti', rekao je Zavahri govoreći o arapskim čelnicima, saveznicima Zapada. Zavahri, koji je Egipćanin, izdvojio je egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka zbog njegove blokade granice između Gaze i Egipta koja pomaže izraelskoj blokadi ovog Palestinskog teritorija.

>> Al-Kaida bacila oko na Balkan

'Tko opkoljava naš narod u Gazi? Zar to nije čelnik arapskih cionista, Hosni Mubarak?' Ovo je bila najnovija Zavahrijeva poruka od audio-snimke u ožujku u kojoj je veličao dva ubijena čelnika Al Kaide u Iraku. Pretpostavlja se kako se Zavahri krije u planinskom kraju u blizini granice Afganistana i Pakistana. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene