Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kršenje ukrajinskog Ustava

'Krimski referendum nitko ne može otkazati!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proruski premijer ukrajinskog Krima stao je u obranu odluke o održavanju referenduma o pripojenju Krima Rusiji izjavivši kako nitko ne može otkazati to izjašanjavanje.

Krimski parlament, u kojemu dominiraju etnički Rusi, izglasao je u četvrtak pripojenje Rusiji i održavanje referenduma o tom pitanju 16. ožujka nakon čega su još više porasle napetosti u Ukrajini.

Pročitajte i ovo Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Ukrajini Britanski obavještajci otkrili novu metu Rusa: "Trupe napreduju brže u tom području" Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

Proruski premijer ukrajinskog Krima stao je u obranu odluke o održavanju referenduma o pripojenju te regije Rusiji izjavivši u subotu da nitko ne može otkazati to izjašanjavanje.

Sastanak vijećnika: Raspravljalo se o ulasku Krima u Rusku Federaciju

Čelnici Europske unije i američki predsjednik Barack Obama izjavili su da je plan o održavanju referenduma nelegitiman i da bi njime bio prekršen ukrajinski ustav.

Međutim, premijer Autonomne Republike Krima Sergej Aksjonov je rekao da će ga regionalna vlada održati.

Sergej Lavrov: Kriza u Ukrajini je umjetno stvorena

'Zastupnici u parlamentu Krima proveli su odluku Krimljana, oni su glasovali za održavanje referenduma 16. ožujka i nitko to ne može otkazati', istaknuo je Aksjonov, a prenosi agencija Itar-Tass.

Po njegovim riječima, referendum se održava tako brzo kako bi se 'izbjegle provokacije budući da je situacija u Ukrajina prilično napeta'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene