Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Proruski premijer ukrajinskog Krima stao je u obranu odluke o održavanju referenduma o pripojenju Krima Rusiji izjavivši kako nitko ne može otkazati to izjašanjavanje.


Krimski parlament, u kojemu dominiraju etnički Rusi, izglasao je u četvrtak pripojenje Rusiji i održavanje referenduma o tom pitanju 16. ožujka nakon čega su još više porasle napetosti u Ukrajini.

Vezani članci Plinska rafinerija Ukrajina će zbog njemačko-ruskog projekta godišnje ostati bez 1,5 milijardi dolara: "Smatramo ga opasnim geopolitičkim oružjem" Ukrajinska vojska Konačno mir? Postignut dogovor o primirju na istoku Ukrajine

Proruski premijer ukrajinskog Krima stao je u obranu odluke o održavanju referenduma o pripojenju te regije Rusiji izjavivši u subotu da nitko ne može otkazati to izjašanjavanje.

Sastanak vijećnika: Raspravljalo se o ulasku Krima u Rusku Federaciju

Čelnici Europske unije i američki predsjednik Barack Obama izjavili su da je plan o održavanju referenduma nelegitiman i da bi njime bio prekršen ukrajinski ustav.

Međutim, premijer Autonomne Republike Krima Sergej Aksjonov je rekao da će ga regionalna vlada održati.

Sergej Lavrov: Kriza u Ukrajini je umjetno stvorena

'Zastupnici u parlamentu Krima proveli su odluku Krimljana, oni su glasovali za održavanje referenduma 16. ožujka i nitko to ne može otkazati', istaknuo je Aksjonov, a prenosi agencija Itar-Tass.

Po njegovim riječima, referendum se održava tako brzo kako bi se 'izbjegle provokacije budući da je situacija u Ukrajina prilično napeta'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook