Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlučan Obama

'Ako Kongres ne donese plan za gospodarstvo, ja ću...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novoizabrani američki predsjednik Barack Obama pozvao je Kongres da donese novi paket poticajnih mjera za gospodarstvo, ističući da su Sjedinjene Države suočene s 'najvećim gospodarskim izazovima našeg vremena'.

'Ako Kongres odmah ne donese plan koji donosi nužne poticaje gospodarstvu, ja ću to učiniti svojom prvom zadaćom kao predsjednik', naglasio je Obama u tjednoj radi poruci naciji, koju je uputio ispred Demokratske stranke.

Pročitajte i ovo Snijeg "Bravo, tata" Potez oca čije dijete je u bolnici postao hit u regiji: "Naježila sam se" Slika nije dostupna Neće biti jeftino ZATVARA SE 'ZATVOR KOJI SVIJET OSUĐUJE' Osumnjičenici za terorizam bit će premješteni

Novi poticaji, koje predlaže demokratsko čelništvo Kongresa, uključuju produljenje naknade za nezaposlene, povećanje programa kartica za hranu socijalno najugroženijima i olakšice poslodavcima koji otvaraju radna mjesta.

Radio poruka je snimljena na video i postavljena 'on line' na Obaminu tranzicijsku web stranicu.

Budući predsjednik SAD planira nastaviti s internetskim objavljivanjem video verzije svoje tjedne radio poruke naciji i nakon što preuzme dužnost 20. siječnja iduće godine.

Obama je u poruci pozdravio odluku predsjednika Georgea W. Busha da dovede svjetske čelnike u Washington kako bi raspravljali o mjerama za rješavanje svjetske financijske i gospodarske krize, ističući da 'globalna kriza traži i koordinirani globalni odgovor'.

Obama je također naglasio važnost otvaranja radnih mjesta u SAD, kako bi građani lakše prebrodili krizu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene