Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvjetnici demantiraju

B92: Nakon uhićenja Mišković zaprijetio Vučiću da neće dočekati večer?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jednog od najbogatijih srbijanskih tajkuna Miroslava Miškovića, njegovog sina te još osam osoba policija je uhitila zbog privatizacijskih malverzacija.

Kako neslužbeno doznaje B92, srbijanski tajkun Miroslav Mišković je nakon privođenja izjavio da prvi potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić neće dočekati večerašnje gostovanje na RTS-u te je rekao da neće dugo ostati u pritvoru. Policija je odmah o tome obavijestila Vučića, čija je sigurnost podignuta na najvišu razinu. Informaciju i Miškovićevoj prijetnji za B92 je potvrdio direktor policije Milorad Veljović.

Pročitajte i ovo James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici Slika nije dostupna Privatizacijske malverzacije Tajkunu Miškoviću određen jednomjesečni pritvor

No, iz odvjetničkog ureda koji zastupa Miškovićev Delta holding tvrde da on prilikom privođenja nije pružao otpor te da nije prijetio policijskim i drugim državnim organima ili dužnosnicima.

Srbijanska kriminalistička policija uhitila je jutros vlasnika "Delta holdinga" i jednog od najbogatijih Srba Miroslava Miškovića, njegovog sina Marka i još nekoliko osoba koje se dovode u svezu s poslovima privatizacije poduzeća za ceste. Kako prenosi Blic, određen im je pritvor od 48 sati.

>> Srbijanski tajkun Mišković saslušan zbog privatizacija

Miroslav i Marko Mišković su prethodnih dana saslušavani u policiji i ministarstvu pravosuđa u svojstvu građana, a policija je u subotu spriječila Marka Miškovića da privatnim zrakoplovom napusti zemlju i otputuje u London te mu oduzela putovnicu. Miroslava Miškovića policija je posljednji put saslušala u ponedjeljak.

Osim Miškovića, uhićeni su i Milo Đurašković, vlasnik "Nibens grupe", "Šer korporacije" i Preduzeća za puteve Niš (PZP), bivši ravnatelji PZP-a Milutin Gašević i Zoran Mihailović, ravnatelj "Šer korporacije" Risto Ristić, predsjednik skupštine dioničara PZP-a Niš Dejan Jevtić i još nekoliko osoba koje se dovode u svezu s milijunskim zloporabama.

"Nibens grupa" nastala je kroz privatizaciju nekoliko poduzeća, a srbijanski mediji su godinama unazad spekulirali da iza svega stoji Miroslav Mišković. Njegov sin Marko, vlasnik tvrtke "Mera investment fond", prema neslužbenim je informacijama policiji i državnom odvjetništvu govorio o transakcijama i putevima novca između Delta holdinga i Nibens grupe.

Miroslav Mišković vlasnik je Delta holdinga, poslovnog sustava koji je do prošle godine zapošljavao 25.000 ljudi i ostvarivao tri milijarde eura ukupnog prihoda, a danas ima 7.700 zaposlenih i jedna je od pet najvećih tvrtki u Srbiji. Početkom 2011. godine Mišković je belgijskoj tvrtki "Delhaize" prodao trgovinski lanac "Delta Maxi" za 932,5 milijuna eura.

Mišković je nedavno dospio u središte pozornosti medija i javnosti nakon što je u drugoj polovici studenog potpredsjednik vlade Srbije Aleksandar Vučić, najavljujući jednu u nizu akcija protiv korupcije, priopćio da su započele predistražne radnje o poslovanju poduzeća vlasnika Delta holdinga.

Mišković je svoj poslovni imperij i veliko bogatstvo počeo stjecati koristeći povlašten položaj koji je imao zahvaljujući vezama s režimom Slobodana Miloševića. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene