Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Sredozemlju

SAHRANIO SINOVE I SUPRUGU Shrvani otac saznao da su mu teroristi ubili još 11 članova obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trogodišnji Ajlan Kurdi, čija je tragična smrt privukla još veću pozornost na sudbinu izbjeglica i migranata koji nastoje početi novi život u Europi, pokopan je u petak u Kobaneu s bratom i majkom.

Pokopu Ajlana, njegova petogodišnjeg brata Galiba i majke Rehan prisustvovali su stanovnici Kobanea i gradski dužnosnici. Troje članova iste obitelji utopilo se pred turskom obalom nastojeći iz te zemlje doploviti do grčkoga otoka Kosa.

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Neizmjerna tuga Tragičan kraj: Pronađeni ostaci dječaka Emilea koji je nestao prije osam mjeseci Nestao je Angel Tarandek Jeste li ga vidjeli? Policija moli za pomoć: Drugi put u mjesec dana nestao je Angel

Dječakov otac Abdulah, jedini član obitelji koji je preživio nesreću, za kurdsku je televiziju kazao kako se nada da će njihova priča potaknuti svijet da se angažira na većoj pomoći izbjeglicama.

MEĐUSOBNE OPTUŽBE 'Europa se ne smije rastužiti tek nad smrću djeteta, Europa mora djelovati'

Pogrebna povorka prošla je ratom razrušenim Kobaneom, gradom koji su u četveromjesečnim napadima prošle godine uništili džihadisti Islamske države. "Cijeli je svijet ožalošćen i u suzama", kazao je Mustafa Ebde, novinar porijeklom iz Kobanea, dodajući kako je Ajlanov i Galibov otac shrvan i u šoku.

Ožalošćeni otac koji se vrtio u Kobane kako bi pokopao svoje najbliže saznao je da je još 11 članova njegove obitelji ubijeno od strane ISIS-a u lipnju, piše Daily Mail.

Fotografija na kojoj se vidi beživotno tijelo trogodišnjeg dječačića koje je more izbacilo na jednu tursku plažu, putem društvenih mreža obišla je svijet. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene