Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Airbus A380 poletio na prvi komercijalni let

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi primjerak A380, najvećeg svjetskog komercijalnog zrakoplova koji je Airbus isporučio tvrtki Singapore Airlines, poletio je u četvrtak iz Singapura prema Sydneyu, na svoj prvi let.

Letjelica je u 8.16 sati po lokalnom vremenu poletjela iz zračne luke Changi u Singapuru kako bi nakon približno sedam i pol sati sletjela u Sydneyu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neočekivano otkriće Odvratan pronalazak prisilio pilota da se vrati u zračnu luku: "Žena je rekla da joj je nešto palo na glavu. Okrenuo sam se..." Morgan Ribeiro umrla je u Beogradu Operirala želudac u Turskoj Britanija na nogama zbog smrti djevojke u Beogradu, oglasila se i vlada: "Upozoravali smo"

Na prvom komercijalnom letu A380, isporučenom s 18 mjeseci zakašnjenja, sjedala ponuđena na dražbi priskrbila su 1,3 milijuna dolara, iznos namijenjen dobrotvornim svrhama.

Najdarežljiviji putnik Julian Hayward, Britanac koji živi u Sydneyu, platio je 73.000 eura za dva mjesta u prvoj klasi "kako bi sudjelovao u tom povijesnom danu", kazao je on prije polijetanja. Hayward je u četvrtak ujutro zauzeo sjedalo 1A.

Singapore Airlines se na tom prvom letu odlučio za luksuznu i
prostranu inačicu letjelice sa samo 471 sjedalom. U standardnoj verziji, pak, taj super-jumbo može prevesti 525 putnika, a u charter inačici do 853.

Za zrakoplov je dosad pristiglo 189 narudžbi od 16 klijenata,
uglavnom iz Zaljeva, Azije i Europe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene