Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrila se neugodna istina

Hvalili se da 'njihovi zrakoplovi ne mogu nestati' - a onda im se dogodilo upravo to!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz kompanije AirAsia prije nekoliko su se mjeseci hvalili kako su njegovi piloti tako dobro obučeni da nikada ne bi izgubili avion.

Nakon što je i avion AirAsia nestao prošlog tjedna bili su primorani objaviti ispriku i povući časopis u kojem su napisali kako su njihovi piloti toliko dobro obučeni da s njima zrakoplov nikada ne bi mogao nestati, piše Daily Mail. Tu su informaciju objavili uoči nestanka zrakoplova njihovog konkurenta Malaysia Airlines MH370, u ožujku.

Pročitajte i ovo Potraga za nestalom djevojčicom Dankom Nastavlja se potraga Dvogodišnje Danke nema već treći dan, istraga kreće u novom smjeru, susjeda: "Jedna stvar mi je sumnjiva" Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Ugovori potpisani Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga"

Članak je izazvao ljutnju na društvenim mrežama u travnju, nakon što je putnik AirAsia objavio fotografiju teksta na Twitteru. Mnogi su ovog azijskog avioprijevoznika optužili da se rugaju tragediji Malasyia Airlinesa.

'Treninzi pilota AirAsia su konstantni i veoma detaljni. Ostanite uvjereni da je vaš kapetan dobro pripremljen kako bi osigurao da se avion u kojem letite nikada ne izgubi', stoji u promotivnom članku.

'Prokleti smo!'

Izvršni predsjednik kompanije Kamarudin Meranun izrazio je duboko žaljenje i kajanje, tvrdeći da je članak izdan prije nego je nestao MH370, 8. ožujka. Dodao je kako je članak bio pripremljen puno prije i da ga je napisao umirovljeni pilot koji je radio za AirAsia i Malaysia Airlines.

'Žao mi je što je ovaj članak objavljen u neprimjerenom trenutku', kazao je Meranun. Kamarudin rekao je da će biti provedena disciplinska akcija protiv urednika magazina.

U nedjelju im se, na žalost, dogodilo upravo ono čime su se hvalili da im se nikako ne može dogoditi - nestao im je zrakoplov u kojem je bilo više od 162 ljudi.

Nastavlja se potraga za zrakoplovom AirAsie

Još nema nikakvih spoznaja o sudbini 162 putnika zrakoplova indonezijske tvrtke AirAsije koji je u nedjelju nestao između Indonezije i Singapura, a čelnik Nacionalne agencije za potragu i spašavanje Bambang Soelistyo rekao je da nisu pronađeni dijelovi ni ostaci zrakoplova.

Na temelju zadnjih radarskih koordinata, zrakoplov se vjerojatno srušio u ocean, rekao je Soelistyo. No istražitelji i lokalne vlasti koje tragaju za zrakoplovom otkrile su rano jutros vrlo slab signal, za koji se utvrdilo da dolazi iz osobnog odašiljača, a ne odašiljača za lociranje koji imaju svi zrakoplovi.

Ekipa istražitelja iz zraka je uočila je naftnu mrlju oko 105 nautičkih milja od otoka Belitunga, no još nije utvrđeno kako je ona nastala, rekao je glasnogovornik vojnih zračnih snaga Hadi Tjahjanto.

'Istražujemo je li riječ o gorivu iz zrakoplova ili gorivu koje je iscurilo iz broda', dodao je Tjahjanto. (I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene