Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob Ahmadinejada i vjerskog vođe Hamneija

Ahmadinejadov ministar optužen za rušenje islama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski parlament zaprijetio je smjenom ministru vanjskih poslova Ali Akbar Salehiju jer je na mjesto svoga zamjenika zaduženog za administrativne i financijske poslove postavio Mohammada Sharifa Malekzadeha, jednog od suradnika predsjednika Ahmadinejada i njegova šefa kabineta Esfandara Mashaija.

Prema tvrdnjama iranskih ultrakonzervativaca i šijitskih vjerskih vođa, upravo Mashai čini sve kako bi potkopao islamsku vlast u Iranu, a njihovi zastupnici u iranskom parlamentu Mejlisu neće dopustiti da Ahmadinejadovi ljudi dodatno prošire svoj utjecaj u zemlji. 'Nadamo se da će Salehi otpustiti Malekzadeha. Ako to ne učini, pokrećemo postupak Salehijeve smjene', kazao je jedan od iranskih parlamentaraca za Yahoo news.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Prema iranskom ustavu, dovoljan je zahtjev deset zastupnika da se pokrene postupak opoziva bilo kojeg ministra u vladi, pa je vrlo izgledno da će Mejlis uskoro otpustiti Salehija te sve njegove pomoćnike. Ministar vanjskih poslova tako će najvjerojatnije postati još jedna kolateralna žrtva u sukobu za prevlast nad zemljom između predsjednika Ahmadinejada i vjerskog vođe Hamneija koji bukti još od početka travnja.

Sam Salehi u vezi s mogućom smjenom previše se ne uzbuđuje. 'Pitanje mojeg opoziva nije bitno, važan je interes zemlje', kazao je ministar. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene