Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ahmadinedžad: U skoroj budućnosti moguć dijalog sa SAD-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio je kako je u skoroj budućnosti moguć dijalog sa Sjedinjenim Državama, izvijestila je u u utorak službena agencija Irna.

"Moguće je da ćemo u skoroj budućnosti održati rasprave sa SAD-om o različitim temama", kazao je Ahmadinedžad u razgovoru s novinarom državne televizije, prenosi Irana.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Za čovječanstvo" Upali u vijesti neprijateljske zemlje: "Nemamo drugog izbora" Ilustracija Tenzije u porastu Iran zaprijetio: ''Nećemo oklijevati s odgovorom''

SAD je prekinuo diplomatske odnose s Iranom 1980. nakon otmice američkih diplomata u Teheranu. Odnosi između dviju zemalja ostali su zategnuti zbog iranskog nuklearnog programa.

Sjedinjene Države dio su grupe koju čini šest velikih svjetskih sila, a Iranu su ponudile suradnju za rješenje nuklearne krize. Zemlje skupine 5 + 1 (SAD, Rusija, Kina, Francuska, Velika Britanija, Njemačka) zahtijevaju od Irana suspenziju procesa obogaćenja urana, strahujući da bi se on mogao koristiti za izradu nukelarnog oružja, a ne u civilne svrhe, kako tvrde Iranci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene