Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne ide to tako'

Ahmadinedžad: 'Prijete sankcijama pa bi razgovarali'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran neće više raspravljati o svojem nuklearnom programu ako Vijeće sigurnosti UN-a proglasi nove sankcije protiv njega, izjavio je u Istanbulu iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad.

‘Već sam rekao da se američka administracija i njezini saveznici varaju ako misle da mogu prijetiti rezolucijom a potom sjesti da bi razgovarali s nama. Takvo što se neće dogoditi’, kazao je on na konferenciji za tisak u Istanbulu. Iranski predsjednik je zatražio od zapadnih sila da prihvate sporazum Irana, Turske i Brazila o razmjeni nuklearnog goriva njegove zemlje, ustvrdivši da se takva prilika neće ‘ponoviti.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..." Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji

>> Iran: IAEA će moći poslati stručnjake u inspekciju

Taj je sporazum ‘bio prilika za američku vladu i njezine saveznike. Nadam se da će je iskoristiti. Prilike se neće ponoviti’, dodao je on. Ahmadinedžad je također pozvao Sjedinjene Države da promijene svoje tvrdo stajalište prema Iranu. ‘Očekivali smo od predsjednika Obame da počne novu američku politiku. Ne kažem da sam potpuno razočaran, ali ako ne bude uspio unijeti prave promjene, prvi koji će izgubiti, biti će predsjednik Obama i narod Sjedinjenih Država’, poručio je Ahmadinedžad.

‘Mi .... smo spremni pregovarati o svakom pitanju na temelju uzajamnog poštovanja’, rekao je iranski predsjednik. Ahmadinedžad je upozorio i Rusiju, čiji premijer Vladimir Putin također sudjeluje u radu regionalnog summita u Istanbulu, da se ne pridružuje strani neprijatelja Irana.Iranski predsjednik oštro je kritizirao Rusiju jer je podržala prijedlog novih rezolucija Iranu. ‘Nema velikog problema, ali moraju biti oprezni da se ne nađu na strani neprijatelja iranskog naroda’, kazao je Ahmadinedžad. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene