Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozitivne promjene

Ahmadinedžad pozvao SAD na mir

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad u srijedu je rekao da će Iran pozitivno odgovoriti ako Sjedinjene Države promijene politiku prema Teheranu.

U izjavama koje bi mogle naznačivati promjenu stava Ahmadinedžad je rekao da priprema 'pismo predsjedniku SAD-a Baracku Obami'. Obama je prošloga tjedna jasno rekao da su Iran i Sjeverna Koreja isključeni iz novih ograničenja za uporabu američkog atomskog oružja što je Teheran protumačio kao prijetnju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na sastanku u Siriji Ahmadinedžad: 'Otpor Zapadu u regiji će ojačati' Slika nije dostupna 'Izrael ima pravo postojati' Castro poručio Ahmadinedžadu da prestane negirati holokaust

>> Iran spreman na razgovore sa SAD-om

'Priznavanje Irana bit će dobro za obje strane. Što se tiče Irana, mi ne tražimo nikakav sukob sa Sjedinjenim Državama', rekao je Ahmadinedžad državnoj televiziji. 'Spremni smo razgovarati i surađivati sa Sjedinjenim Državama ako se naša prava poštuju'. Ahamdinedžad je također rekao da se Iran neće popustiti pred prijetnjama. 'Došli smo do točke bez povratka. Naš će se nuklearni program nastaviti', rekao je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene