Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahvala papi

Ahmadinedžad poziva Papu na suradnju protiv islamofobije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad pozvao je papu Benedikta XVI. na suradnju u borbi protiv islamofobije na Zapadu.

'Iranski demokratsko-vjerski sustav traži konstruktivnu suradnju i jačanje veza s Vatikanom u borbi protiv islamofobije na Zapadu', navodi se u Ahmadinedžadovoj poruci koju je Papi predao jedan od njegovih potpredsjednika Mohamed-Reza Mirtadžedini u srijedu u Vatikanu, navodi IRNA.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Prosvjed Salwana Momika ispred džamije u Stockholmu Prosvjed ispred džamije Muškarac u Švedskoj umotao Kuran u slaninu i zapalio ga: Već stigla reakcija turskog ministra

>> Ahmadinedžad: SAD su napali sami sebe i Amerikanci to znaju

'Također vam zahvaljujem što se osudili nerazborit potez crkve na Floridi koji je uvrijedio svetu knjigu i povrijedio osjećaje milijuna muslimana', poručio je iranski predsjednik Papi.

Američki pastor Terry Jones, čelnik malene kršćanske zajednice na Floridi, namjeravao je godišnjicu terorističkih napada 11. rujna obilježiti paljenjem Kurana, ali je od toga odustao nakon brojnih kritika i osuda iz SAD-a i inozemstva. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene