Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ahmadinedžad: Iran neće odstupiti od svojih prava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad je mnoštvu koje se okupilo u povodu obljetnice islamske revolucije 1979., obećao da 'Iran neće odstupiti od svojih prava u nuklearnom sporu sa zapadnim zemljama'.

Stotine tisuća Iranaca okupile su se u nekoliko gradova skandirajući 'Smrt Americi' i izražavajući vjernost Islamskoj republici Iranu prigodom 29. obljetnice revolucije.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Slika nije dostupna Stotine tisuća provladinih pristaša Iran: Obilježavanje islamske revolucije i prosvjedi oporbe

Mnoštvo se okupilo na središnjem trgu kako bi poslušalo govor predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada.

'Moraju znati da Iranci neće ni milimetar odstupiti od svojih
nuklearnih prava', rekao je Ahamadinedžad mnoštvu i dodao da se 'Zapad jedino zna igrati papirima i slati propagandne poruke", aludirajući na razgovore svjetskih sila o trećoj rezoluciji Vijeća sigurnosti UN-a u vezi s iranskim nuklearnim programom.

Osim u Teheranu, proslave u povodu 29. obljetnice pada šaha Reze Pahlavija 11. veljače 1979. kada je iranska vojska proglasila 'neutralnost' nakon što su gerilske i pobunjeničke snage nadjačale snage vjerne šahu, održane su diljem zemlje, a državna televizija prikazala je velike skupove u Kermanu, na jugoistoku zemlje.

'Dolje SAD', 'Smrt Izraelu' i 'Izrael je neprijatelj islama i čovječanstva', neki su od natpisa koji su se mogli vidjeti na skupu.

Među natpisima na transparentima moglo se pročitati i 'Smrt Francuskoj'. Odnosi Teherana i Pariza pogoršali su se nakon postroženja francuskog stajališta o iranskom nuklearnom programu.

Tijekom manifestacija čuli su se i slogani u korist nuklearnog programa, poput 'nuklearna energija je naše aspolutno pravo'. 

Iranski radio i televizija posljednjih su dana pozivali stanovništvo na sudjelovanje u proslavama koje se odvijaju mjesec dana prije parlamentarnih izbora 14. ožujka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene