Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čelnik francuske središnje banke poručio

'Agencije bi trebale smanjiti kreditni rejting Velikoj Britaniji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik francuske središnje banke, Christian Noyer je poručio kako bi agencije trebale gledati prema Velikoj Britaniji, s obzirom na razinu njihova duga i inflacije i s obzirom na to da imaju nisku razinu rasta kreditnih plasmana

Napetosti između Londona i Pariza su povišene nakon što je čelnik francuske središnje banke, Christian Noyer, sugerirao kako je Velika Britanija kandidat za smanjivanje kreditnog rejtinga, izvještava Independent.

Pročitajte i ovo Ilustracija laseri na ratnim brodovima Novo moćno oružje moći će pogoditi kovanicu s udaljenosti od jednog kilometra, a to će koštati tek malo više od 11 eura Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo

Dok se Francuska priprema za mogući gubitak AAA kreditnog rejtinga, Noyer je poručio kako bi agencije trebale gledati prema Velikoj Britaniji, s obzirom na razinu njihova duga i inflacije i s obzirom na to da imaju nisku razinu rasta kreditnih plasmana.

Iz Downing Streeta su odgovorili suzdržano: – Imamo plan koji se bavi rješavanjem deficita, a vjerodostojnost našeg plana očituje se kad se pogleda što se dogodilo s britanskim obveznicama.

Glasnogovornik britanskog premijera komentirao je i glasine da Cameron pokušava potkopati ugovor između 26 članica Europske unije te je kazao kako će se Velika Britanija 'konstruktivno angažirati' u daljnjim pregovorima o implementaciji fiskalnih ugovora. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene