Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grand Cherokee i Liberty

Agencija za sigurnost: Povucite stare Jeepove! Chrysler: Nećemo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NHTSA tvrdi da kod spornih automobila postoji rizik od zapaljenja spremnika goriva u slučaju udarca u stražnji dio vozila

Chrysler je odbio povući 2,7 milijuna Jeepova na zahtjev američke vlade, prenosi BBC. Naime, ured za sigurnost na cestama NHTSA tvrdi da kod spornih automobila postoji rizik od zapaljenja spremnika goriva u slučaju udarca u stražnji dio vozila. Chrysler je stoga pozvan da povuče modele Jeep Grand Cherokee proizvedene u razdoblju od 1993. do 2004. godine i Jeep Liberty od 2002. do 2007.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Američka savezna vlada pokrenula najveće cestovno testiranje inovativne tehnologije povezivosti vozila Slika nije dostupna Luksuzni automobili pali na novom crash testu!

Međutim, u Chrysleru tvrde da su automobili sigurni te da ih ne namjeravaju opozvati. NHTSA im može narediti povlačenje, no za to treba dobiti sudski nalog. Agencija je pokrenula istragu spornih modela 2010. godine.

Chrysler je 2005. godine promijenio smještaj spremnika goriva na modelu Grand Cherokee, a 2007. godine isto su učinili i na modelu Liberty. Međutim, povlačenje i modifikacija starijih modela trajala bi dugo te bi bila jako skupa. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene