Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Stabilna perspektiva'

Agencija Fitch podigla kreditni rejting Grčke na B-

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agencija napominje kako u zemlji i dalje postoji rizik od bankrota te da je stanje u Grčkoj i dalje na razini 'visoke špekulativnosti'.

Agencija Fitch podigla je u utorak kreditni rejting Grčke s ograničenog bankrota na B- sa stabilnom perspektivom, objavljeno je na službenoj stranici agencije.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci Vješanje LGBTQ+ zastave ispred zgrade Parlamenta Prijedlog konzervativne vlade Još jedna članica EU-a legalizirala je istospolne brakove: "Progresivna smo i demokratska zemlja"

Nakon mjeseci neizvjesnosti i potonuća grčke ekonomije, u Grčku je stigla i jedna dobra vijest. Reuters ističe kako je, nakon 2003. godine, ovo prvo podizanje Fitchevog rejtinga Grčkoj, ali i prvo općenito od izbijanja krize 2009. godine.

Zahvaljujući programu pomoći Europske unije i Međunarodnog monetarnog fonda te zamjeni obveznica kojima je ukupni dug smanjen za 100 milijardi eura, očekuje se da će grčki dug pasti ispod 120 posto GDP-a do 2020. godine. On trenutno iznosi 160 posto. Agencija napominje kako u zemlji i dalje postoji rizik od bankrota te da je stanje u Grčkoj i dalje na razini 'visoke špekulativnosti'. (Agencija VLM)

>> Fitch: Želimo vidjeti reforme ili hrvatski kreditni rejting postaje 'smeće'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene