Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gates izjavio

'Afganistansko-pakistanska granica sklonište je za Al Qaidu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Terorističke grupe koje imaju baze u Pakistanu i u Afganistanu surađuju s Al-Kaidom i talibanima, nastojeći isprovocirati sukob između Indije i Pakistana, rekao je u srijedu američki ministar obrane Robert Gates.

On smatra da militantne grupe, poput pakistanske Laškar-e-Taibe, surađuju s Al-Kaidom s ciljem destabilizacije regije. Afganistansko-pakistanska granica sigurno je 'sklonište' za pripadnike Al-Kaide, rekao je Gates tijekom posjeta Indiji. 'Uz potporu Al-Kaide, kao krovne terorističke organizacije, sve ove grupe pokušavaju destabilizirati Afganistan i Pakistan, ali i ostatak regije, nastojeći možda isprovocirati i sukob između Indije i Pakistana nekim terorističkim činom', rekao je Gates, dodavši kako smatra da indijsko strpljenje možda i nije bezgranično.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Izgledaju spremni sve prodati' Gates: Sjevernokorejska vojska postala još opasnija prijetnja Slika nije dostupna Gates ovog tjedan u službenom posjetu Mađarskoj i Makedoniji

'Indija je na terorističke napade u Mumbaiju reagirala iznimno suzdržano. No možda bismo trebali pretpostaviti da strpljenje vlasti te zemlje nije neograničeno, ako se dogodi još neki sličan napad', rekao je Gates, misleći na terorističke napade u studenome 2008., u kojima je smrtno stradalo 160 osoba, a odgovornima se smatraju pripadnici LeT-a. Gates, koji boravi u dvodnevnom posjetu Indiji, u srijedu se najvišim indijskim državnim čelnicima.  (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene