Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozija kod Kandahara

Afganistan: Ubijena četiri kanadska vojnika i novinarka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri kanadska vojnika i kanadska novinarka ubijeni su u eksploziji u južnoj afganistanskoj provinciji Kandahar, kad je oklopno vozilo u kojem su se nalazili pogodila bomba, izvijestilo je u srijedu kanadsko Ministarstvo obrane.

U eksploziji, koja je odjeknula četiri kilometra izvan grada Kandahara, osim što je usmrćeno pet osoba, ozlijeđena su četiri vojnika i jedan civil, navelo je kanadsko ministarstvo na svojim internetskim stranicama. Među ubijenima je 34-godišnja novinarka Calgary Heralda Michelle Lang koja je u Afganistan došla prije tri tjedna, izvijestila je novinska agencija Reuters.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ottawa Ubojstvo šokiralo predgrađe: U kući pronađeno šest tijela, četvero su djeca Ilustracija Šerijatski zakon Tisuće ljudi na stadionu gledalo javnu egzekuciju u režiji talibana

Broj ubijenih kanadskih vojnika u Afganistanu popeo se na 138. Lang je prvi ubijeni kanadski novinar, koji je pratio kanadsku vojnu misiju, iako ih je nekoliko bilo ranjeno. Kanada u Afganistanu ima 2.800 vojnika, a namjerava ih povući krajem 2011. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene