Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četiri kanadska vojnika i kanadska novinarka ubijeni su u eksploziji u južnoj afganistanskoj provinciji Kandahar, kad je oklopno vozilo u kojem su se nalazili pogodila bomba, izvijestilo je u srijedu kanadsko Ministarstvo obrane.


U eksploziji, koja je odjeknula četiri kilometra izvan grada Kandahara, osim što je usmrćeno pet osoba, ozlijeđena su četiri vojnika i jedan civil, navelo je kanadsko ministarstvo na svojim internetskim stranicama. Među ubijenima je 34-godišnja novinarka Calgary Heralda Michelle Lang koja je u Afganistan došla prije tri tjedna, izvijestila je novinska agencija Reuters.

Broj ubijenih kanadskih vojnika u Afganistanu popeo se na 138. Lang je prvi ubijeni kanadski novinar, koji je pratio kanadsku vojnu misiju, iako ih je nekoliko bilo ranjeno. Kanada u Afganistanu ima 2.800 vojnika, a namjerava ih povući krajem 2011. (Hina)
 

Vezani članci Treća masovna pucnjava u SAD-u u dva tjedna 02 Masakr u Kaliforniji: U poslovnoj zgradi ubijeno četvero ljudi, među njima i dijete Sudijski princ Mohammed bin Salman (Foto: AFP) Izvješće američke obavještajne agencije: Saudijski princ odobrio likvidaciju novinara Jamala Khashoggija