Obavijesti Video Pretražite Navigacija
122 umrlih

Afganistan: U valu hladnoće umrlo najmanje 40 djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je 40 djece umrlo u posljednjih mjesec dana u Afganistanu nakon vala iznimne hladnoće i niskih temperatura, praćenih snježnim padavinama, izvijestilo je u nedjelju ministarstvo zdravstva.

Dosad su od posljedica hladnoće, obilnih kiša i poplava smrtno stradale 122 osobe, a između 160 i 170 ih je ozlijeđeno, rekao je direktor Odjela za borbu protiv prirodnih katastrofa, Mohamad Daim Kakar.

'Pokrenuli smo posebne mjere, bez kojih bi ove brojke bile još veće', rekao je.

U izbjegličkom logoru u Kabulu, u koji se sklonilo više tisuća Afganistanaca koji su pobjegli pred ratom, talibanima i siromaštvom, umrlo je 24 djece. Ostali su smrtno stradali u planinskim područjima zemlje i u središnjem dijelu zemlje, rekao je glasnogovornik ministarstva zdravstva. Najmanje 10 djece, koje ministarstvo nije uključilo u svoju statistiku, podleglo je upali pluća i bolestima vezanim za hladnoću u regiji Badakšan.

Nevladina organizacija Save the Children upozorila je u svojem priopćenju da bi moglo biti još smrtno stradali, jer se radi o najhladnijoj zimi u Afganistanu u posljednjih 15 godina, s temperaturama koje su se spuštale i do - 17 C. (Hina)
 

Pročitajte i ovo palestinska policija Potez bez presedana Skandalozna odluka: Pobjegli su iz pakla, postali izbjeglice, a sada moraju platiti da napuste zemlju i započnu novi život Potres u Afganistanu strašna tuga Majka u jednom danu ostala bez sedmero djece, najmlađe je imalo 4 mjeseca: "Vratila sam se kući da ih spasim, ali..."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene