Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Afganistan: Talibani preuzeli odgovornost za rušenje helikoptera NATO-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talibani su danas preuzeli odgovornost za rušenje NATO-ova helikoptera, no tvrde da je u tom napadu poginulo 35 vojnika, a ne kako je izvijestio NATO, sedam.

Glasnogovornik talibana Qari Mohammad Yousuf kazao je da su podaci o poginulima došli iz tajnih izvora koji djeluju u južnoj pokrajini Helmand, poprištu krvavih sukoba između talibana i zapadnih snaga u posljednjih nekoliko mjeseci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šerijatski zakon Tisuće ljudi na stadionu gledalo javnu egzekuciju u režiji talibana Ilustracija Uzrok nesreće nije poznat Tragedija u Afganistanu: Pao zrakoplov koji je letio za Moskvu

Yousuf je rekao da je helikopter Chinook letio nisko iznad konvoja kada je srušen.

"Zapravo su mudžahedini planirali zasjedu na taj konvoj", kazao je Yousuf. "No helikopter se pojavio prije dolaska konvoja, mudžahedini su zapucali svim oružjem koje su imali", kazao je glasnogovornik talibana.

NATO-ove snage u Afganistanu objavile su da je vojni helikopter možda srušila talibanska paljba te da je poginulo sedam vojnika, od kojih je pet Amerikanaca.

"Helikopter je srušen na neprijateljskom području", rekao je
glasnogovornik NATO-a u Afganistanu dodajući da je "prema prvim pokazateljima helikopter možda srušila neprijateljska paljba."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene