Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaprijetili odmazdom

Afganistan: Talibani pozivaju na bojkot drugog kruga izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talibani su u subotu pozvali na bojkot drugog kruga afganistanskih predsjedničkih izbora predviđen za 7. studenoga.

'Islamski emirat Afganistana obavješćuje ponovno narod da nitko ne smije sudjelovati u tom američkom postupku, to jest glasovanju 7. studenoga te da treba bojkotirati taj postupak', kazali su talibani. Talibani su pozivali i na bojkot prvog kruga 20. kolovoza, nazvanog 'prijevarom u režiji Amerikanaca', i zaprijetili odmazdom svakom biraču koji bi se usudio glasovati tog dana.

Pročitajte i ovo Kabul Podaci UN-a Više od 1000 afganistanskih civila ubijeno u eksplozijama i nasilju od 2021. Slika nije dostupna Premješten u samnicu Htio dokazati da je zemlja sigurna pa završio u zatvoru: Talibani uhitili austrijskog ekstremista

Sudjelovanje na tom glasovanju obilježenom masovnim prijevarama doseglo je 38,7 posto ali ponekad manje od pet posto u uporištima pobunjenika na jugu, posebice u pokrajinama Helmand i Kandahar. Prijetnje su iznesene u trenutku kad je izborna kampanja za drugi krug u kojem će se suprotstaviti dosadašnji predsjednik Hamid Karzai i bivši ministar vanjskih poslova Abdulah Abdulah, počela u subotu a završit će 5. studenoga. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene