Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pokrenuta je istraga o padu helikoptera u kojem je živote danas izgubilo šest pripadnika NATO-a.


Šest pripadnika NATO-a poginulo je u utorak u Afganistanu u padu zrakoplova, objavio je u ISAF (International Security Assistance Force) na svojoj internetskoj stranici.

Vezani članci Zoran Milanović (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Milanović o pogibiji u Afganistanu: "Potresla me vijest o napadu u kojemu je naš mladi vojnik izgubio život" Robert Hranj, viceadmiral (Foto: Dnevnik.hr) "Naši vojnici ne sudjeluju u borbama u Afganistanu. Ovaj je napad teško razumljiv"

'Pokrenuta je istraga o uzroku nesreće a dosad dostupne informacije ne ukazuju na neprijateljsku aktivnost', navodi se u priopćenju. Zapovjedništvo ISAF-a nije priopćilo nacionalnost žrtava, gdje se i kako dogodila nesreća. Agencija France presse javlja da je riječ o helikopteru a ne o zrakoplovu.

OVO su najopasnije zemlje svijeta

Talibani su u kolovozu 2011. godine srušili transportni helikopter pri čemu je poginulo 38 osoba, uključujući 25 pripadnika američkih specijalnih snaga i to je dosad najsmrtonosnija zrakoplovna 'nesreća' zapadnih snaga u Afganistanu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook