Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Abhazija i Južna Osetija odlučne izboriti neovisnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije gruzijske separatističke republike, Abhazija i Južna Osetija, odlučne su postići neovisnost, izjavili su u četvrtak u Moskvi predsjednici tih dviju regija na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Eduard Kokoiti i Sergej Bagapš doputovali su u četvrtak u nenajavljeni posjet Moskvi kako bi zatražili potporu Kremlja dok se nastavljaju diplomatski napori za okončanje sedmodnevnog sukoba na Kavkazu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Abhazija i Južna Osetija najavile da će slijediti primjer Kosova Slika nije dostupna Ischinger: Kosovo ne može biti presedan za regije bivšeg SSSR-a

Kokoiti i Bagapš potpisali su mirovni plan u šest točaka za okončanje sukoba, a Moskva je objavila da u potpunosti podupire njihovo stajalište.

"Težnja naroda Južne Osetije za neovisnošću nepromijenjena je. Težit ćemo neovisnosti strogo se držeći propisa međunarodnog prava", rekao je južnoosetski predsjednik Kokoiti.

"Što se tiče naše neovisnosti (...) nikakva sila neće nas zaustaviti. Cilj je utvrđen i zajedno ćemo prema njemu napredovati", dodao je abhaski predsjednik Bagapš.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene