Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ključni osumnjičenik za atentate u Parizu Salah Abdeslam odbit će izručenje u Francusku, rekao je u subotu u Bruxellesu njegov odvjetnik Sven Mary.


"On surađuje s belgijskim pravosuđem. U sklopu europskog uhidbenog naloga prema kojem je Francuska zatražila njegovo izručenje, sada vam mogu reći da ćemo odbiti njegovo izručenje u Francusku", izjavio je odvjetnik novinarima nakon saslušanja u sjedištu savezne policije u Bruxellesu.

Vezani članci Francuska policija, ilustracija Objavljeni detalji krvavog napada u Parizu: Profesoru odrubio glavu pa pobjegao, policija ga ubrzo upucala Slika nije dostupna Španjolska uhitila Francuza osumnjičenog za naoružavanje terorista u Parizu

Belgijsko pravosuđe podignulo je optužnicu protiv 26-godišnjak Abdeslama koji je u istrazi priznao da je bio u Parizu 13. studenoga 2015., kada su izvedeni bombaški i oružani napadi na restorane, barove, stadion i koncertnu dvoranu Bataclan u kojima je ubijeno 130 ljudi, rekao je Sven Mary.

Abdeslam, koji je postao najtraženiji europski kriminalac pošto je uspio pobjeći iz Francuske nakon napada, uhićen je u petak u Belgiji.

Prebačen je u pritvor s još četiri osobe, među njima tri člana obitelji koja mu je pružila utočište u Molenbeeku, četvrti Bruxellesa u kojoj je odrastao i živio prije napada.

Skrivao se u stanu prijatelja svoje majke, navodi belgijska mreža RTBF. (Hina)