Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon uhićenja

NAJTRAŽENIJI TERORIST U EUROPI Surađuje s vlastima, odbit će izručenje Francuskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ključni osumnjičenik za atentate u Parizu Salah Abdeslam odbit će izručenje u Francusku, rekao je u subotu u Bruxellesu njegov odvjetnik Sven Mary.

"On surađuje s belgijskim pravosuđem. U sklopu europskog uhidbenog naloga prema kojem je Francuska zatražila njegovo izručenje, sada vam mogu reći da ćemo odbiti njegovo izručenje u Francusku", izjavio je odvjetnik novinarima nakon saslušanja u sjedištu savezne policije u Bruxellesu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na oprezu Francuska za Uskrs raspoređuje snage reda ispred svake crkve Slika nije dostupna Pristao na izručenje Španjolska uhitila Francuza osumnjičenog za naoružavanje terorista u Parizu

Belgijsko pravosuđe podignulo je optužnicu protiv 26-godišnjak Abdeslama koji je u istrazi priznao da je bio u Parizu 13. studenoga 2015., kada su izvedeni bombaški i oružani napadi na restorane, barove, stadion i koncertnu dvoranu Bataclan u kojima je ubijeno 130 ljudi, rekao je Sven Mary.

Abdeslam, koji je postao najtraženiji europski kriminalac pošto je uspio pobjeći iz Francuske nakon napada, uhićen je u petak u Belgiji.

Prebačen je u pritvor s još četiri osobe, među njima tri člana obitelji koja mu je pružila utočište u Molenbeeku, četvrti Bruxellesa u kojoj je odrastao i živio prije napada.

Skrivao se u stanu prijatelja svoje majke, navodi belgijska mreža RTBF. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene