Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Palestinski predsjednik Mahmud Abas u govoru na sastanku Središnjeg vijeća Palestinske oslobodilačke organizacije poručio je da neće prihvatiti povratak nasilju.


‘Što se od nas traži ... povratak nasilju? Neću to prihvatiti’, kazao je Abas, predsjednik Palestinske samouprave čiji su mirovni pregovori s Izraelom zamrznuti već godinu dana. Za mirovne pregovore Abas traži od Izraela da smjesta obustavi gradnju židovskih naselja na spornim područjima Zapadne obale i istočnog Jeruzalema.

>> Hamas na proslavi obljetnice obećao otkriti iznenađenje

Vezani članci Iskrica Strčić - 2 Hrvatskoj nedostaje sigurnih kuća, otkad je počela pandemija redovito su popunjene: "Svake godine broj nasilja raste" Nasilje nad ženama i dalje ogroman problem - 5 Htjela prekinuti vezu s 40-godišnjakom, a on ju potom udarao šakama, čupao za kosu, bacio na tlo i prijetio

Abas je pod pritiskom SAD-a i EU-a da nastavi pregovore s izraelskom stranom no on poručuje da ne postavlja nikakve uvjete već samo ukazuje na obveze koje je Izrael preuzeo na razgovorima u američkom Annapolisu. Izrael je taj, tvrdi Abas, koji postavlja uvjete, tj. traži da se Jeruzalem kao tema isključi iz pregovora dviju strana. (Hina)