Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strava u Washingtonu

Ovo je čovjek koji je ubio 12 ljudi u zgradi američke mornarice!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznanici Aarona Alexisa, ubijenog osumnjičenika za ubojstvo 12 osoba u Washingtonu, kažu kako se doimao kao 'dobar dečko', ali i netko tko bi jednog dana mogao počiniti samoubojstvo.

Aaron Alexis (34) živio je u bungalovu u šumi u blizini budističkog hrama u Forth Worthu, gdje se povremeno družio s tajlandskim imigrantima te s njima meditirao, doznaje Washington Post.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi

U siječnju 2011. godine otpušten je iz mornarice zbog lošeg ponašanja u više navrata, među kojima je bio i incident u Texasu 2010. godine koji je uključivao pucnjavu.

>> Kaos u Washingtonu: Napadnut veliki vojni kompleks

Iz Foth Wortha preselio se u Washington prije otprilike mjesec dana te je bio zaposlen kao tehničar u tvrtki The Experts koja se pružala vanjske usluge Hewlett-Packardu na poslovima ažuriranja kompjuterskih sustava za američku mornaricu.

Ovog je tjedna trebao početi raditi u vojnom kompleksu Washigton Navy Yardu. Oni koji su ga poznavali kažu da je bio 'drag i inteligentan', 'dobar dečko', ali također 'veoma agresivan' i činio se kao 'netko tko bi jednog dana mogao počiniti samoubojstvo'.

Incidenti u njegovom životu su brojni. Tako je 2004. godine uhićen u Seattlu, nakon što je ispalio tri hica iz pištolja u gume jednog automobila. Alexisov otac rekao je da je njegov sin imao poteškoća u kontroliranju bijesa.

Dodaje kako se Alexis tada ponašao tako jer su mu se radnici na gradilištu rugali i nisu prema njemu pokazali poštovanje te ga je zahvatio nekontrolirani izljev ljutnje u slijed kojeg je otvorio vatru.

Jučer je Aaron Alexis u mornaričkom vojnom kompleksu u Washingtonu ubio 12 osoba, nakon čega je u njega smrtonosni hitac ispalila policija.

Naoružan automatskom puškom

Alexis je ubijen u jednom od nekoliko vatrenih okršaja s policijom nakon što je upao u sjedište Zapovjedništva mornaričkih sustava koje se nalazi samo nekoliko kilometara od Bijele kuće i Kapitola. Riječ je o jednom od pet takvih zapovjedništava u kojem civili, vojno osoblje i ugovorni suradnici grade, kupuju i održavaju bojne brodove i podmornice. U sjedištu je zaposleno oko 3.000 ljudi.

Očevici su naveli da je pucnjavu počeo na četvrtom katu zgrade nasumično izabirući žrtve koje su se nalazile u kafiću. Pucnjava je izazvala paniku i stotine zaposlenika uspjele su pobjeći iz zgrade.

Napadač je bio naoružan vojnom automatskom puškom AR-15, još jednom poluautomatskom puškom, te pištoljem. Osam osoba je ozlijeđeno, uključujući i troje koje je ranjeno iz vatrenog oružja. Ubijene osobe su stare između 46 i 73 godina. Još se uvijek istražuju okolnosti njihove smrti.

Tri ranjenika u kritičnom stanju

Među ranjenima je jedan policajac, koji je operiran i u stabilnom je stanju, te još jedan pripadnik službi sigurnosti, doznaje se u policiji. U sveučilišnoj bolnici u Washingtonu kažu da liječe tri ranjenika koja su u kritičnom stanju.

Incident je otvorio brojna pitanja o sigurnosti u mornaričkoj bazi koja se nalazi samo pet kilometara udaljena od Bijele kuće. Alexis, ugovorni suradnik mornarice, imao je legitiman pristup bazi i ušao je koristeći se valjanim propusnicama, objavio je FBI. Američke vlasti nisu objavile kako je mogao prokrijumčariti oružje u vojni kompleks.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene