Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dragovoljci BiH:

81 godina zatvora, presuda Hrvatima u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO-a Herceg-Bosne izrazila je ogorčenje presudom Suda BiH od 81 godine zatvora koja je izrečena četvorici pripadnika HVO-a tvrdeći da je to presuda Hrvatima u BiH.

'Ogorčeni smo današnjom presudom Suda BiH predsjedniku UDIVDR-a, stožernome generalu Marku Radiću i još trojici pripadnika HVO-a iz Mostara Draganu Šunjiću, Damiru Brekalu i Mirku Vračeviću. Presuda od 25 godina Radiću, od 21 godine Šunjiću, 20 godina Brekalu i 14 godina Vračeviću presuda je HVO-u i hrvatskome narodu u Mostaru i BiH', piše u priopćenju udruge dragovoljaca HVO-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BiH: Optuženi za ubojstva Hrvata u Bugojnu pušteni na privremenu slobodu Slika nije dostupna Karadžićev ministar pravde oslobođen optužbi za ratni zločin

'Sam čin istrage, vođenja postupka i presude bili su farsa i izmišljotina koje ne bi prošle ni u jednoj normalno uređenoj državi', dodaje se.

>> 81 godina zatvora četvorici bivših pripadnika HVO-a

Sud BiH u petak je osudio četvoricu pripadnici Prve bjelopoljske bojne Druge brigade HVO-a da su sudjelovali u široku i sustavnu napadu na bošnjačko civilno stanovništvo u Mostaru, a izravno su odgovorni za protupravno pritvaranje oko 70 žena, djece i staraca. Proglašeni su odgovornima i za zlostavljanje bošnjačkih muškaraca u zatvoru na helidromu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene