Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže ostavku premijera

VIDEO: Novi prosvjed tisuća 'crvenih košulja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko tisuća pripadnika 'crvenih košulja', koji traže ostavku tajlandskog premijera Abhisita Vejjajive, ponovo su prosvjedovali u Ayutthaya u središtu zemlje tražeći oslobađanje svojih suboraca koji su zatvoreni nakon krvavih nereda u travnju i svibnju.

Policija je navela da se 8.000 ljudi okupilo na gradskom stadionu gdje su očekuju govori dužnosnika glavne oporbene stranke Puea Thai. Više od 1.000 policajaca je raspoređeno kako bi jamčili sigurnost. Prošle nedjelje je u mimohodu po cijelom gradu prošlo 6.000 'crvenih košulja'.

Pročitajte i ovo Trajekt Jadrolinije u splitskoj luci Pismo vrhu kompanje Sindikat Jadrolinije traži ostavku predsjednika Uprave: ''Znao je da brod Oliver nije spreman'' Novinari ispred Banskih dvora Promjene u Banskim dvorima FOTO Svi hrvatski premijeri: Znate li tko su sve bili predsjednici Vlade?

Na 4. obljetnicu državnog udara kojim je svrgnut njihov idol, bivši premijer Thaksin Shinawatra, 19. rujna je oko 9.000 'crvenih košulja' prosvjedovalo u Bangkoku i Chiang Maim, Thaksinovu rodnom gradu.

>> Tajland: Umro ‘crveni zapovjednik’

U glavnom gradu i tri pokrajine još uvijek je na snazi izvanredno stanje, uvedeno nakon masovnih prosvjeda koji su završili krvavim neredima u proljeće ove godine. Tom mjerom se zabranjuje okupljanja više od pet osoba i omogućuje policiji i vojsci da zadrži osumnjičenu osobu 30 dana bez policijskog naloga. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene