Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekoliko tisuća pripadnika 'crvenih košulja', koji traže ostavku tajlandskog premijera Abhisita Vejjajive, ponovo su prosvjedovali u Ayutthaya u središtu zemlje tražeći oslobađanje svojih suboraca koji su zatvoreni nakon krvavih nereda u travnju i svibnju.


Policija je navela da se 8.000 ljudi okupilo na gradskom stadionu gdje su očekuju govori dužnosnika glavne oporbene stranke Puea Thai. Više od 1.000 policajaca je raspoređeno kako bi jamčili sigurnost. Prošle nedjelje je u mimohodu po cijelom gradu prošlo 6.000 'crvenih košulja'.

Vezani članci Automobil premijerove pratnje sudjelovao u prometnoj nesreći - 3 Ipak nije premijerova pratnja: Dva službena vozila Sabora i Vlade sudarila se na cesti kod Makarske Plenković u Kokorićima Plenković: "Ne znam kako Istra misli otvoriti terase kafića", Kozlevac: "Pa mi možemo tražiti..."

Na 4. obljetnicu državnog udara kojim je svrgnut njihov idol, bivši premijer Thaksin Shinawatra, 19. rujna je oko 9.000 'crvenih košulja' prosvjedovalo u Bangkoku i Chiang Maim, Thaksinovu rodnom gradu.

>> Tajland: Umro ‘crveni zapovjednik’

U glavnom gradu i tri pokrajine još uvijek je na snazi izvanredno stanje, uvedeno nakon masovnih prosvjeda koji su završili krvavim neredima u proljeće ove godine. Tom mjerom se zabranjuje okupljanja više od pet osoba i omogućuje policiji i vojsci da zadrži osumnjičenu osobu 30 dana bez policijskog naloga. (Hina)