Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Menadžer iz Mississippija mora platiti kaznu od 750 tisuća dolara muškarcu kojem je 'preoteo' ženu. Takvu je presudu donio američki Vrhovni sud.


Sandra Valentine zaposlila se 1997. godine u uredu Jerryja Fitcha, bogatog i uspješnog poslovnog čovjeka.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija - 2 Ide li konačno nabolje? Pogledajte koje su zemlje popustile mjere za sprečavanje širenja korone i što im je to na kraju donijelo Slika nije dostupna 'Nakon 7 godina želim reći cijeloj Italiji o tvojoj odvratnoj prevari'

Dvije godine kasnije rodila je kćer. Ubrzo je postalo jasno da djetetov otac nije njezin suprug već poslodavac.

Bračni par Valentine razveo se nedugo nakon toga, a Sandra tijekom brakorazvodne parnice nije ni poricala svoju vezu s Fitchom. Nedugo nakon razvoda počela je zajednički život s njim.

Sandrin bivši suprug, Johnny Valentine nije se mogao pomiriti s gubitkom supruge, pa je odlučio tužiti Jerryja. 

Tužbu mu je omogućilo postojanje zakona u državi Mississippi prema kojem možete tužiti osobu za nanošenje duševne boli koja je postala uzrokom vašeg odcjepljenja od društva, gubitka volje za novom ljubavnom vezom, te nedostatak seksualnih odnosa tijekom partnerove afere i nakon razvoda.

Okružni sud u Mississippiju presudio je u korist prevarenog supruga, a Jerryju odredio plaćanje kazne od 750 tisuća dolara .

Fitch je uložio žalbu tvrdeći da je presuda neustavna. Okružni sud u Mississippiju odbio je njegovu žalbu, baš kao i Vrhovni sud Sjedinjenih Država pa će Fitch kaznu ipak morati platiti.