Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odustali od potrage

74 tijela iz Air Francea nikada neće biti pronađena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuske vlasti su izvijestile kako je završeno pretraživanje olupine Air Francea 447 koji se prije dvije godine srušio u Atlantik. Pronađeno je još 27 tijela, a ostaci 74 osobe očito nikada neće biti pronađeni, objavio je CNN.

Od 228 ljudi koje su tog kobnog dana bile u zrakoplovu, do sada su pronađena tijela 154 osobe. 50 ih je pronađeno već nekoliko dana nakon nesreće, a 104 tek ove godine nakon što su pronađene crne kutije. Dva tijela su pronađena istovremeno kad i crne kutije, 75 ih je izvučeno između 23. i 30. svibnja, a posljednja 'grupa', njih 27, izvučena su na površinu prošli petak, kazao je Philippe Vinogradoff, glasnogovornik obitelji žrtava.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo

Ostaci ljudskih tijela i dijelovi zrakoplova ukrcani su na brod i plove prema Kanarskim otocima. Očekuju se kako će tamo stići u utorak, kazali su istražitelji francuske agencije za istraživanje nesreće. Od tamo će biti prebačeni u grad Bayonne na jugozapadu Francuske. Tijela još nisu identificirana.

Airbus A330 srušio se na letu iz Rio de Janeira prema Parizu 1. lipnja 2009. godine, a crna kutija je nakon mnogobrojnih uzaludnih potraga pronađena tek prije nešto više od mjesec dana. Analiza je pokazala da se zrakoplov srušio u Atlanski ocean zbog toga što su senzori brzine davali pogrešne informacije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene