Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ograničen pristup džamijama

63. obljetnica osnutka Izraela u znaku povišenog stanja pripravnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snage sigurnosti danas su stavljene u povišeno stanje pripravnosti zbog opasnosti od nasilja prigodom palestinskog obilježavanja obljetnice 'Nakbe', 'katastrofe' njihova egzodusa nakon osnivanja izraelske države 1948. godine.

'Policija je stavljena u stanje pripravnosti i rasporedila je tisuće muškaraca kao pojačanje istočnom Jeruzalemu kao i na sjeveru Izraela' gdje je koncentrirana većina arapskog stanovništva, kazao je njezin glasnogovornik Micky Rosenfeld. Istaknuo je da se ne radi o 'maksimalnom stanju pripravnosti' i nije spomenuo nijedan incident.

Policija je ograničila pristup platou džamija u starom gradu Jeruzalema, u istočnom dijelu grada koji je Izrael aneksirao 1967., povodom 63. obljetnice osnutka Izraela. 'Samo će muškarci stariji od 45 godina i oni koji imaju izraelsku osobnu iskaznicu imati pristup platou', kazao je glasnogovornik isključujući Palestince koji ne stanuju u istočnom Jeruzalemu.

Državni radio objavio je da je sedam postrojbi došlo kao pojačanje uobičajeno raspoređenim postrojbama na okupiranoj Zapadnoj obali, a svi su dobili upute da se suzdrže od krvoprolića. (Hina)

Pročitajte i ovo Uništenja u Gazi - 2 Raste strah od šireg sukoba Sto dana rata Izraela i Hamasa, užasima se ne nazire kraj: "Nitko neće pobijediti" Palestinci koji bježe na sjever, 24. studenog 2023. Ministri izazvali buru SAD odgovorio Izraelcima koji žele Palestince iseliti iz Gaze: "To je zapaljivo i neodgovorno"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene