Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kurdi u Njemačkoj

46 puta izbo svoju ženu jer je bila 'previše neovisna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
27-godišnji Kurd osuđen je na sudu u njemačkom Bielefeldu jer je izmasakrirao svoju 18-godišnju ženu iz razloga što je bila 'previše neovisna. Onder B. je osuđen jer je svoju ženu Mujde ubo nožem u oči, pretukao biljarskim štapom te ju naposlijetku pregazio automobilom.

Njegov punica mu je jednom rekla da bude strog s njezinom slobodoumnom kćeri. Na Novu godinu 2008. Onder je svoju nesretnu suprugu izbo 46 puta i izudarao biljarskim štapom. I nakon što je već bila posve neprepoznatljiva nekoliko je puta automobilom prešao preko njezinog tijela. Tako snažno ju je ubo da je oštrica noža za guljenje voća pukla u njezinoj lubanji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija objavila detalje Okršaj na jugu Hrvatske: Dobio šakom u glavu pa napadača ubo nožem u trbuh Ilustracija KBC Split Muškarac napadnut nožem u Splitu, policija privela dvije osobe

Ovaj slučaj je u njemačkoj javnosti stavio u snažan fokus kulturalne razlike između zapadnjačkih vrijednosti i običaja tri milijuna Muslimana koji žive u Njemačkoj. Onder je u Njemačku došao 2001. te je nekoliko puta odlazio u Tursku i vraćao se. S Mujde se vjenčao 2001. što je bilo dogovoreno među njihovim obiteljima te ju je on od tada smatrao svojim vlasništvom. U braku se uzrujavao zbog njezinog načina života i zbog toga što ga nije slušala. 'Bila je neovisna i zato je morala umrijeti', rekao je tužitelj.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene