Obavijesti Video Pretražite Navigacija
To je prosvjed

33 žene u napuštenom rudniku štrajkaju glađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trideset i tri Čileanke zabarikadirale su se u utorak na dnu napuštenog rudnika, 500 kilometara južno od Santiaga.

Čileanke prijete štrajkom glađu u znak prosvjeda protiv ukidanja socijalnog programa zapošljavanja u toj regiji.

Pročitajte i ovo Požar u Čileu Vjetar pogoršava situaciju VIDEO Golemi šumski požari u Čileu gutaju sve pred sobom: Najmanje 19 poginulih, više od 200 nestalih Nesreća u kineskom rudniku Užas u Kini Teška nesreća u rudniku: Najmanje osam mrtvih, u tijeku operacije spašavanja

Trideset i tri žene zabarikadirale se na 500 metara dubine u rudniku 'Chiflon del Diablo' (Vražji klanac) blizu grada Lote. Taj negdašnji ugljenokop, zatvoren devedesetih godina, pretvoren je u turističko odredište, s tunelima otvorenima za posjetitelje.

Žene ovim potezom ponavljaju borbu za preživljavanje trideset i trojice čileanskih rudara koji su dva mjeseca proveli pod zemljom, zatrpani u rudniku San Jose.

>> Tijekom mise za spašene rudare, njihovi kolege prosvjedovali

One prosvjeduju protiv ukidanja mjesnog socijalnog programa zapošljavanja na čišćenju i obnovi, koji je tisućama kućanstava pomogao da prežive posljedice razorna potresa 27. veljače ove godine.

Preko toga programa posao je dobilo 9.500 ljudi u tom, jednom od najsiromašnijih dijelova Čilea.

'Pokušali smo puno toga da nas uzmu u obzir, ali vlada nas nije poslušala, stoga smo primorane na ovu mjeru', kazala je Brigida Lara, glasnogovornica skupine žena, čije riječi prenosi internetska stranica mjesnog dnevnika La Tercera. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene