Obavijesti Video Pretražite Navigacija

300 godina zatvora za 57 talijanskih mafijaša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na ukupno tri stoljeća zatvora kažnjeno je 57 mafijaša pripadnika kriminalne organizacije kojoj je na čelu bio šef mafije iz Corleonea, mjesta pokraj Palerma na Siciliji, Bernardo Provenzano, objavila je sutkinja u Palermu Adriana Piras.

Riječ je o ljudima koji su u posljednjih 10 godina pomagali Provenzanu, koji je bio u bijegu 40 godina i uhićen je upravo u seoskoj kućici pokraj Corleonea u travnju 2006. 

Pročitajte i ovo Ilustracija VENDETA U ITALIJI Mafijaši su sve dovitljiviji: Imali su lukav plan kako da otruju svećenika, ali im nije uspjelo Takeshi Ebisawa Pripremali se godinama Japanski mafijaški bos pao u velikoj akciji, njegova smrtonosna pošiljka mogla je promijeniti svijet: "Jezivo je zamisliti posljedice..."

Među kažnjenim osobama su i one koje su organizirale put Provenzanu u Marseilles u Francusku, na operaciju prostate, na čelu s Nicolom Mandalom, koji je organizirao prihvat u bolnicu "La Casamance". Mandala je dobio 13 godina i 4 mjeseca zatvora.

Svima se sudilo po skraćenom postupku, što znači da su dobili i za trećinu manju kaznu od predviđene za počinjena krivična djela. Najviše su kazne zatvora dobili šefovi mafijaškog klana iz Belmontea, Benedetto Spera i Onofrio Morreale (po 18 godina), zatim Giuseppe Di Fiore (14 godina) i Giuseppe Pinello (12 godina i 8 mjeseci).

Riječ je o osobama koje su uhićene u siječnju 2005., kada je istraga stiskala obruč oko Provenzana, koji je godinu dana kasnije i uhićen. Sud je potvrdio i zapljenu poduzeća i nekretnina, koja je bila provedena protiv uhićenih osoba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene