Obavijesti Video Pretražite Navigacija

30 milijuna mladih Afrikanaca želi u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski ministar socijalne skrbi Paolo Ferrero izjavio je u razgovoru za list Repubblicu od nedjelje kako oko 30 milijuna mladih Afrikanaca želi pobjeći u Europu.

- Čak 30 milijuna mladih u dobi od 18 do 25 godina pritišću na sjevernoafričku obalu s očima nade usmjerenima prema Europi, rekao je Ferrero, dodavši kako su mnogi spremni izgubiti i život u tom pokušaju dolaska do druge strane Sredozemnog mora.

Pročitajte i ovo Bioplinskih postrojenja - 4 NEMAJU DOZVOLU Bioplinska postrojenja u vlasništvu Rusa još uvijek rade što ih je volja: Potpisali ugovor vrijedan 73 milijuna kuna i nastavili ilegalno odvoziti zagrebački otpad Slika nije dostupna DISTRIBUIRALI PO HRVATSKOJ I ITALIJI Snimljena noćna akcija: Dubrovačka policija razbila lanac preprodaje kokaina, podignute kaznene prijave

Tragedija kod talijanskog otoka Lampeduse, u kojoj je u subotu poginulo najmanje deset ilegalnih imigranata, a više desetaka je nestalo, na dramatičan način aktualizira pitanje migracija.

- Migratorskim valom treba upravljati, ali moramo biti svjesni da se nalazimo pred nezaustavljivim fenomenom, rekao je Ferrero i podsjetio kako je i iz Italije u 19. i 20. stoljeću emigriralo 28 milijuna Talijana u potrazi za boljim životom. 

Italija je od zemlje emigracije postala zemlja imigracije te bi trebala biti osjetljivija na taj fenomen, rekao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene