Najmanje su 22 osobe izgubile život, a 52 se vode kao nestale nakon odrona u subotu predvečer u Las Tejeriasu, industrijskom gradu pedesetak kilometara jugozapadno od Caracasa, rekla je u nedjelju venezuelska potpredsjednica Delcy Rodriguez.

Galerija Strava u Venezueli Venezuela bez struje (Foto: AFP) Strava u Venezueli - 2 +1 Strava u Venezueli - 3

Jake oborine koje već tjednima padaju prouzročile su smrt 13 osoba diljem zemlje. "Pet potoka se izlilo i (...) vidimo da je ovdje nastala velika šteta i ljudski gubitci: dosad smo pronašli 22 trupla, a više od 52 osobe su nestale", rekla je Rodriguez za glasila.

Novinari AFP-a vidjeli su u Las Tejeriasu velik broj srušenih kuća, potpuno uništene trgovine, blatne bujice, a na ulicama drveće koje je bujica donijela s planine.

U spašavanju sudjeluje tisuću ljudi, rekao je za AFP ministar unutarnjih poslova i pravosuđa Remigio Ceballos Ichaso koji je došao na mjesto nesreće radi procjene štete.

Carmen Melendez živi u tom gradu s više od 50.000 stanovnika već 55 godina. "Grada više nema, Las Tejerias više ne postoji", rekla je.

Godine 1999. u velikim odronima izginulo je 10.000 ljudi u državi Vargasu, 25 km sjeverno od Caracasa.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju