Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UN-ova konferencija objavila

21 životinjskoj vrsti prijeti izumiranje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
21 životinjska vrsta uključujući geparda, tri vrste delfina i egipatsku bijelu crkavicu (vrsta ptice) dodana je na listu životinja kojima prijeti izumiranje, objavljeno je na konferenciji UN-a u Rimu.

Šest vrsta ptica kao i morska krava također se nalazi na listi životinja koje su imale koristi od zaštite. Tako se iduća godina namjerava nazvati 'godinom gorile' kako bi se pomoglo očuvanju ove ugrožene vrste.

Pročitajte i ovo Palestinci obnovili zahtjev za punopravno članstvo u UN-u Zadnji zahtjev podnesen je 2011. Palestinci obnovili zahtjev za punopravno članstvo u UN-u Krave To nije to Kako pomicanje sata utječe na krave? "Svaka je dala manje mlijeka od uobičajenog"

Zaključci su doneseni na Konferenciji o očuvanju ugroženih vrsta koja se održala u Rimu.

Na listu je također uvršteno nekoliko vrsta morskih pasa, uključujući i mediteranskog, čija populacija je zbog izlova pala za 96%.

Na konferenciji je prihvaćena i rezolucija kojoj je cilj smanjenje buke u oceanima, uzrokovane brodskim mašinama te vojnom opremom poput ultrazvučnih lokatora i dubinomjera. Naime, morske vrste koje se sporazmujevaju zvukom, poput kitova i delfina, posebno su ugrožene takvom bukom.

Glasnogovornik Društva za zaštitu kitova i delfina, Nicolas Entrupp, pozdravio je ove mjere, no napomenuo je kako vlade nisu osigurale dovoljno novca kako bi se i provele.

Tvrdi kako je 170 tisuća eura za projekte očuvanja ugroženih vrsta zapravo ' šamar u lice' svim namjerama da se nešto poduzme.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene