Obavijesti Video Pretražite Navigacija

20 ozlijeđenih u bombaškim napadima na Tajlandu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nemirnoj muslimanskoj pokrajini Yala na jugu Tajlanda u dva bombaška napada poginula je jedna osoba, a najmanje 20 ih je ozlijeđeno.

Prema službenom priopćenju, rano ujutro u blizini kolodvora u glavnom gradu pokrajine Yali eksplodirala je bomba skrivena u motociklu. 

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi

U eksploziji je ozlijeđeno 18 prolaznika. 

Nešto kasnije eksplodirala je druga bomba. Tada su već na mjestu događaja zbog prve eksplozije bili policajci i specijalisti za eksplozive. Jedan specijalist za eksplozive je poginuo, a ozlijeđena su dva policajca.

U južnim tajlandskim pokrajinama Yali, Pattani i Narathiwatu živi većinsko muslimansko stanovništvo. Separatistički pobunjenici već se godinama bore za veću autonomiju u dominantno budističkom Tajlandu. Od početka 2004. u tim je pokrajinama u terorističkim napadima poginulo više od 2100 ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene