Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđen na osam mjeseci

14-ogodišnji džihadist dobio u Austriji zatvorsku kaznu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četrnaestogodišnji tinejdžer osuđen je u Austriji na osam mjeseci iza rešetaka zbog planova da se priključi sirijskim ektremistima organizacije Islamska država (IS) te da detonira bombu u Beču, presudio je u utorak sud u ST. Poelten.

Dječak turskog podrijetla priznao je da je prošle godine u Beču imao kontakte s pristašama Islamske države i obećao im da će izvesti napad prije nego li otputuje u Siriju.

Pročitajte i ovo Žena sa snimke traje potraga Veliki preokret! Javila se žena sa snimke: "To je moje dijete, u paklu sam od nedjelje" Slika nije dostupna Beč je pažljiviji Austrija donijela odluku koja se odnosi na sve građane, Italija promijenila uvjete za ulazak u zemlju

Prikupljao je sredstva za izradu ručne bombe i namjeravao napasti glavnu bečku željezničku postaju Westbahnhof, priopćili su istražitelji. Također je pokušao pridobiti za sve te aktivnosti svog 12-ogodišnjeg prijatelja.

AMERIKA PONOVNO LAGALA? 'Željeli smo se boriti, a onda je stigla naredba za povlačenje'

Porota je utvrdila da je okrivljeni kriv za priključivanje terorističkoj organizaciji i dobivanje instrukcija za izvođenje terorističkog napada. Dobio je osam mjeseci zatvora, a u izdržanu kaznu mu se računa pet mjeseci koliko je proveo u pritvoru.

Nakon toga će biti stavljen na uvjetnu kaznu i mogao bi dobiti još 16 mjeseci zatvora u slučaju da prekrši pravila uvjetne kazne.

Njegova škola primijetila je da je postao radikalan i kontaktirala policiju, koja je dječaka zatočila u listopadu.

Oko 200 ljudi iz Austrije pridružilo se ekstremistima u Siriji i Iraku, objavilo je austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene