Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od stotinu nezadovoljnih vlasnika Teslinog Model S automobila u Norveškoj, podiglo je tužbe protiv te tvrtke. Razlog - njihovi model "S" automobili ne ubrzavaju kako se to reklamira.


Tesla ima problem u Norveškoj, jer protiv te tvrke podignuto je 126 tužbi u kojima vlasnici modela S, točnije verzije P85D, nisu zadovoljni ubrzanjem tog električnog automobila. Oni u tužbama tvrde da njihovi skupi ljubimci na četiri kotača ne ubrzavaju od 0 do 100 kmh u 3,3 sekunde, kao što se reklamira.

Vezani članci Milan Bandić Kad Bandić štedi: Radnicima uzeo uskrsnice, a suradnicima, uz mirovinu - plaća od 20.000 kuna Siv Jensen, šefica norveške Napredne stranke Zbog povratka podupirateljice terorista u zemlju pala norveška vlada

"Srž problema je da neki od kupaca traže povrat novca zbog toga što ti automobili nemaju reklamiranu veličinu konjskih snaga", rekao je za AFP jedan od odvjetnika tužitelja, Kaspar Thommessen. Kolika je visina tužbe, nije spomenuo.

Teslu se tuži po osnovi kršenja zakona o potrošaču, prenosi The Local.

Tesla S P85D, prema specifikacijama ima 700 konjskih snaga, no prema tužbama nezadovoljnih kupaca, stvarna snaga tog automobila jest 469 konjskih snaga, što ubrzanje čini, eto, manje spektakularnim.

"Neki će možda pomisliti da je riječ samo o zanovijetanju, no mnogi su ljudi probili svoje financijske mogućnosti kako bi dobili automobil sa 700 konjskih snaga, a kad shvatite da niste dobili ono što ste platili, osjećate se prevareno", rekao je vlasnik Tesla S modela, Frode Fleten Jacobsen.

Jacobsen kaže da je svoj model platio 105.530 dolara.

Tesla Norway, podružnica tvrtke sa sjedištem u samoj Norveškoj, oglasila se priopćenjem da testiranja trećih osoba pokazuju da automobil ima performanse konzistentne s onima u specifikacijama ili čak bolje.