Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konjske snage u pitanju

TESLA IMA NOVI PROBLEM, TOČNIJE NJIH 126 Brojne tužbe jer je model S 'prespor'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od stotinu nezadovoljnih vlasnika Teslinog Model S automobila u Norveškoj, podiglo je tužbe protiv te tvrtke. Razlog - njihovi model "S" automobili ne ubrzavaju kako se to reklamira.

Tesla ima problem u Norveškoj, jer protiv te tvrke podignuto je 126 tužbi u kojima vlasnici modela S, točnije verzije P85D, nisu zadovoljni ubrzanjem tog električnog automobila. Oni u tužbama tvrde da njihovi skupi ljubimci na četiri kotača ne ubrzavaju od 0 do 100 kmh u 3,3 sekunde, kao što se reklamira.

Pročitajte i ovo Ilustracija zimski uvjeti Znate li koja se vozila najviše kvare na ekstremnoj hladnoći? Barentsburg - 3 O jednom se ne govori Ruski grad na europskom otoku zaleđen u vremenu: "Nekada je taj dan bio prijateljski, a sad se događaju čudne stvari, nisam to vidio 25 godina“

"Srž problema je da neki od kupaca traže povrat novca zbog toga što ti automobili nemaju reklamiranu veličinu konjskih snaga", rekao je za AFP jedan od odvjetnika tužitelja, Kaspar Thommessen. Kolika je visina tužbe, nije spomenuo.

Teslu se tuži po osnovi kršenja zakona o potrošaču, prenosi The Local.

Tesla S P85D, prema specifikacijama ima 700 konjskih snaga, no prema tužbama nezadovoljnih kupaca, stvarna snaga tog automobila jest 469 konjskih snaga, što ubrzanje čini, eto, manje spektakularnim.

"Neki će možda pomisliti da je riječ samo o zanovijetanju, no mnogi su ljudi probili svoje financijske mogućnosti kako bi dobili automobil sa 700 konjskih snaga, a kad shvatite da niste dobili ono što ste platili, osjećate se prevareno", rekao je vlasnik Tesla S modela, Frode Fleten Jacobsen.

Jacobsen kaže da je svoj model platio 105.530 dolara.

Tesla Norway, podružnica tvrtke sa sjedištem u samoj Norveškoj, oglasila se priopćenjem da testiranja trećih osoba pokazuju da automobil ima performanse konzistentne s onima u specifikacijama ili čak bolje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene