Zlostavljanje, ilustracija
Zlostavljanje, ilustracija Foto: Getty Images

Policija je zasad identificirala tri žrtve, a sumnjaju da je postojala organizirana pedofilska mreža koju je organizirao partner žene koja je majka jedne od žrtava.


Njemački mediji izvještavaju o stravičnom slučaju zlostavljanja djece na zapadu zemlje. U gradiću Münsteru, uglavnom vikendaškom naselju, policija je zbog sumnje u seksualno zlostavljanje djece privela 11 osumnjičenika, a za sada su identificirane tri žrtve.

Vezani članci Miroslav Petek, direktor Elektrocentra Petek Direktor Elektrocentra Petek 2018. proglašen najboljim mladim menadžerom Korona u Njemačkoj Njemačka još dvije županije stavila na crvenu listu, sada ih je ukupno sedam

"Uređeni vrt, bijela kućica, dječji bicikl naslonjen na zid – iza te fasade djeci je naneseno brutalno nasilje, toliko brutalno da su i istražitelji ostali bez riječi."

Tim riječima njemački javni servis ARD započinje svoj izvještaj o najnovijem slučaju pedofilije.

"Ti zločini su toliko šokantni da su zaprepastili i istražitelje“, piše Süddeutsche Zeitung.

Istražitelji su mjesecima "prekopavali" dokazni materijal kako bi mogli zaustaviti zlostavljanja maloljetnika, sumnja se da je postojala organizirana pedofilska mreža. U videima koje je zaplijenila policija često se pojavljuje jedan dječak, star oko deset godina kojeg su susjedi često viđali kako se igra vani.

"Ali nitko ništa nije primijetio. Zajedno s još jednim petogodišnjakom u jednoj travanjskoj noći na najgori mogući način zlostavljala su ga četiri odrasla muškarca", piše ARD. Taj desetogodišnjak je ujedno sin žene čiji je aktualni partner glavni osumnjičenik u ovom slučaju koji je šokirao Njemačku. Lokalni mediji podsjećaju na druge slučajeve pedofilskog zlostavljanja u toj zemlji te ističu da su silovatelji često bili već poznati policiji zbog posjedovanja sadržaja na kojem je prikazano zlostavljanje djece ili su ih već zlostavljali ranije, prenosi Deutsche Welle.