Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srpski turisti ne mogu se vratiti iz grčke jer tamo zbog općeg štrajka ne rade benzinske postaje, a gorivo se na crno prodaje za čak pet eura po litri.


Najmanje 100 000 Srba blokirano je u Grčkoj zbog općeg štrajka, piše Press. Turisti ne mogu natočiti gorivo i vratiti se kućama, a situaciju dobro koriste šverceri koji litru goriva naplaćuju po čak pet eura, a ona inače stoji 1.25 do 1.40. Štrajk grčkih vozača cisterni trake već šest dana i opasno je zaprijetio općoj paralizaciji cijele države.

Vezani članci Potres u Grčkoj Tlo u Grčkoj se ne smiruje: Novi potres magnute 6 po Richteru pogodio isto područje kao dan ranije Potres Grčka Serija snažnih potresa pogodila Grčku: Najjači potres od 6,2 stupnja, sat i pol nakon prvog zabilježeno podrhtavanje od 5,1 stupnja

>> Grčka ponovno paralizirana

Vozači su nezadovoljni vladinim prijedlogom za liberizacijom izdavanja dozvola za prijevoz, jer su MMF i europske financijske institucije time uvjetovale kredit od 110 milijardi eura. Nakon jučerašnjih pregovora, kamiondžije su izjavile kako dogovor nije postignut i da se štrajk nastavlja.