Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paralizirana država

Nema goriva: '100 000 Srba zarobljeno u Grčkoj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpski turisti ne mogu se vratiti iz grčke jer tamo zbog općeg štrajka ne rade benzinske postaje, a gorivo se na crno prodaje za čak pet eura po litri.

Najmanje 100 000 Srba blokirano je u Grčkoj zbog općeg štrajka, piše Press. Turisti ne mogu natočiti gorivo i vratiti se kućama, a situaciju dobro koriste šverceri koji litru goriva naplaćuju po čak pet eura, a ona inače stoji 1.25 do 1.40. Štrajk grčkih vozača cisterni trake već šest dana i opasno je zaprijetio općoj paralizaciji cijele države.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci Vješanje LGBTQ+ zastave ispred zgrade Parlamenta Prijedlog konzervativne vlade Još jedna članica EU-a legalizirala je istospolne brakove: "Progresivna smo i demokratska zemlja"

>> Grčka ponovno paralizirana

Vozači su nezadovoljni vladinim prijedlogom za liberizacijom izdavanja dozvola za prijevoz, jer su MMF i europske financijske institucije time uvjetovale kredit od 110 milijardi eura. Nakon jučerašnjih pregovora, kamiondžije su izjavile kako dogovor nije postignut i da se štrajk nastavlja.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene