Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POKROVITELJ SPAR

Upoznajte ekipu koja stoji iza slasnih mesnih vakuumiranih proizvoda koji već osvajaju hotele i restorane diljem obale

Hoteli i restorani diljem obale u svoje su kuhinje već odlučili uključiti proizvode "u vakuumu", a sada će se preko projekta Startaj Hrvatska slasna marinirana svinjska rebarca i marinirano svinjsko trgano meso naći i na policama SPAR-a i INTERSPAR-a. Kako bismo saznali više o kreatorima te sjajne kulinarske ideje i njihovim proizvodima, pitali smo ih nekoliko pitanja u formi pitalice ili-ili.

U projektu Startaj Hrvatska proizvode brenda Tabay predstavljaju braća Tomislav Tabaj i Marko Peshovski  te Tomislavova supruga Iva Tabaj. Tomislav i brat Marko odrasli su u Sjevernoj Makedoniji. S 18 godina Tomislav odlazi studirati ekonomiju, a karijeru razvija i u kulinarstvu. Pohađao je i slastičarsku školu, proučavao japansku kuhinju, a kada mu se u Sloveniji pridružio brat Marko, zajedno su otvorili prvi Tabay brothers burger, koji se ponosio i titulom najboljeg burgera u Sloveniji.

Sadašnja tvrtka posluje u Zadru, a temelji se na drukčijem konceptu poslovanja koji omogućuje efikasniju, sigurniju i kvalitetniju pripremu hrane. U izradi svih svojih proizvoda primjenjuju sous-vide tehniku, što u prijevodu s francuskog znači 'u vakuumu'.

Upoznajte Tabay ekipu Tabay predstavlja slasne mesne vakumirane proizvode (Foto: Nova Studio/Tibor Marochini)

Njihove su mesne delicije vakuumirane u posebnim uvjetima, a zbog te tehnike pakiranja njihova su svinjska rebarca s umacima u tri okusa i svinjsko trgano meso mekani i nježni okusom i nakon kuhanja. Tehnika sous-vide također je razlog zbog kojeg te namirnice uspješno čuvaju sve arome i okuse te hranjive sastojke i vitamine.

Na policama SPAR-a i INTERSPAR-a predstavljaju se s četiri vrste mesnih proizvoda: marinirana svinjska rebra s dodanim umacima (birajte umak po želji ili Tabay classic umak, BBQ umak ili pikantni umak od maslaca od kikirikija) te svinjsko trgano meso od lopatice marinirano Tabay classic umakom. Zajednička im je karakteristika kratko vrijeme pripreme, koje olakšava kuhanje u domu, a ugostiteljima štedi radnu snagu i vrijeme završavanja jela.

U projektu Startaj Hrvatska Tomislav, Marko i Iva dobivaju savjete i dobronamjerne kritike koji će njihovu brendu omogućiti poslovni rast. Svjesni su da još ne znaju sve i potpuno vjeruju u taj partnerski odnos te se vesele svemu što dolazi na tom putu. Vjeruju kako će gledatelji prepoznati da se njihovi proizvodi rade s velikom ljubavlju, s puno truda i predanosti. Nadaju se i da će u sljedećih godinu dana njihovi proizvodi biti na redovnim policama INTERSPAR-a i SPAR-a.

Upoznajte Tabay ekipu Tabay Foto: Nova Studio/Tibor Marochini

U priloženom videu pogledajte kako se ekipa Tabay snašla u pitalici ili-ili te što su odgovorili na pitanja preferiraju li više azijsku ili europsku kuhinju, je li im draži umak od maslaca od kikirikija ili BBQ umak, zamišljaju li se u budućnosti kao mali ili veliki poduzetnik te jesu li spremni na poslovne izazove ili više igraju na sigurno.

A kako je točno izgledao njihov poduzetnički put, pogledajte u emisiji Startaj Hrvatska u nedjelju 15. listopada 2023. na Novoj TV.

Emisija Startaj Hrvatska prati osam poduzetničkih priča i osam odličnih proizvoda koje je Nova TV zajedno sa SPAR Hrvatska odabrala među stotinama prijava pristiglih na projekt Startaj Hrvatska. Samo jedan proizvod postat će Hrvatski HIT-proizvod 2023. godine te zauzeti posebno mjesto na policama svih INTERSPAR i SPAR trgovina diljem Hrvatske.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom SPAR po najvišim profesionalnim standardima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene