Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zatvor za Marion Jones zbog dopinga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivšu olimpijsku pobjednicu, Marion Jones, sud u New Yorku osudio je na šest mjeseci zatvora i dvije godine uvjetne kazne zbog streoida koje je koristila na olimpijskim igrama u Sydneyju 2000. godine.

Velika atletičarka je na OI u Sydneyju osvojila 3 zlatne i 2 brončane medalje.

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Slika nije dostupna Pettigrew priznao da mu je trener Trevor Graham savjetovao uzimanje dopinga

Iako je Jones već ranije priznala krivnju, sud joj je odredio maksimalnu kaznu zatvora, koju je mogla dobiti prema uvjetima nagodbe. 

Oduzeta su joj sva odličja s Olimpijskih igara 2000. godine, a izbrisani su i svi njezini rekordi.

Sud je kao otežavajuću okolnost uzeo i kasnije laganje istražnoj komisiji te sudjelovanje u financijskoj prevari s ranije osuđenim suprugom, atletičarem Timom Montgomeryjem.

31-godišnja Jones, majka dvoje djece, suca Kennetha Karasa molila je za milost, ali to joj, čini se, nije pomoglo.

Sudac Kenneth Karas osudio je Jones na maksimalnu zatvorsku kaznu, prema optužbama, usprkos njezinoj molbi da je ne odvaja od djece i da 'bude milostiv koliko to kao ljudsko biće može biti'.

Njeni su branitelji rekli sucu da je Jones već dosta kažnjena te da bi joj trebao odrediti samo uvjetnu kaznu ili je osuditi na kućni pritvor. Niti tužitelji nisu inzistirali na zatvoru, predlažući kaznu od uvjetne do šest mjeseci, no sudac se ipak odlučio za maksimalnu kaznu posrnuloj sportskoj zvijedi.

Odluku o dodjeli maksimalne kazne sudac je objasnio potrebom 'da se promovira poštivanje zakona'. Istaknuo je kako vjeruje da je potrebno poslati jasnu poruku atletičarima koji uzimaju zabranjena sredstva.

Jones je nakon presude izjavila da poštuje odluku suca, te da se nada kako će ljudi nešto naučiti iz njezine pogreške. 

Za vrijeme trajanja uvjetne kazne Jones će morati odraditi i 800 sati društveno korisnog rada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene