Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon poraza reprezentacije Toga u kvalifikacijama za Afrički kup nacija (2:0) u petak, bijesni navijači napali su igrače Malija. Najgore su prošli upravo strijelci - Frederic Kanoute i Mamady Sidibe koji je zbog uboda nožem morao i na operaciju.


Odmah po završetku utakmice, kada je bilo sigurno da je Togo ostao bez plasmana na Afrički kup nacija, bijesni domaći navijači utrčali su na teren i počeli loviti reprezentativce Malija. Najgore su prošli upravo strijelci na utakmici - napadač Seville Frederic Kanoute i i napadač engleskog Stoke Cityja Mamady Sidibe. Kanoute je zbog udarca remenom 'zaradio' nekoliko šavova, a Sidibe je uboden nožem u ruku pa je morao i na operaciju. Ozlijeđeno je i 60-ak navijača Malija. 

Vezani članci Ana Brnabić, Aleksandar Vučić i Nebojša Stefanović Šokantan potez srbijanskog predsjednika: Na javnoj televiziji pokazivao slike masakriranih tijela navijača Navijači na utakmici Šibenika i Hajduka Incident na stadionu Šubićevac: U sukobu s navijačima ozlijeđena dvojica policajaca, uhićeno devet navijača

Lokalni su mediji prenijeli kako se u sukob, osim policije, morala umiješati i vojska, koja je navodno, goste sa stadiona evakuirala čak i helikopterima.

"Bilo je užasno. U svlačionicama se, osim nas, sakrio i velik broj navijača. Krvi je bilo na sve strane", rekao je izbornik Malija Francuz Jean-Francois Jodar.

Sidibeov klub je potvrdio da se vratio u Englesku, no nije objavljena težina ozljede. 

"Iako još nemamo potpune informacije što se točno dogodilo, mislim da se svi slažu da ne želimo da se takve stvari događaju. Naravno da smo zabrinuti za Mamu i nadamo se da ozljeda nije ozbiljna. Naša je dužnost zaštiti igrače i klub i poduzet ćemo sve što je u našoj moći da se ovaj incident sankcionira", rekao je čelnik Stoke Cityja Tony Scholes.